Hanna Persson söker svar på svåra frågor i ny intervjuserie

Livets Goda 15 May, 2019
Övrigt I intervjuserien Frågan låter Löfbergs programledaren Hanna Persson ställa frågorna som står mellan oss och en bättre morgondag. Svaren söker hon tillsammans med kända personer och profiler med utgångspunkt i deras personliga erfarenheter.

- Vi har bland annat gjort två avsnitt med fokus på rasism och sexuella övergrepp där Hanna träffar Parisa Amiri och Nina Rung, två power ladies med stort inflytande i sociala medier, säger Erica Hallin, Content & Production Manager på Löfbergs.

- I ett annat avsnitt snackar Hanna med komikern och programledaren Messiah Hallberg om hur man är kille i en värld som allt oftare börjar ifrågasätta mäns privilegier.

En viktig fika
Intervjuserien består av sju avsnitt där varje avsnitt tar utgångspunkt i en specifik fråga. Det kommer bland annat att handla om jämlikhet, rasism, hållbarhet, kroppsmedvetenhet och mental hälsa.

- Vi vill lyfta frågor som är viktiga för vår målgrupp och som det är viktigt att vi kommer tillrätta med. Att prata om dom över en kopp kaffe är en bra start, säger Erica Hallin.

Intervjuserien produceras av Hanna Perssons nystartade produktionsbolag TJEJTV AB och publiceras på webben och i Löfbergs Youtube-kanal. De tre första avsnitten släpps 15, 16 och 17 maj. Resterande avsnitt publiceras i juli.

Frågan
En webbserie där Löfbergs låter programledaren Hanna Persson intervjua kända personer och profiler med utgångspunkt i en specifik fråga. Det kommer bland annat att handla om jämlikhet, rasism, hållbarhet, kroppsmedvetenhet och mental hälsa.

Avsnitt 1: Vad är vardagsrasism?
Hanna bjuder hem sin kompis, journalisten och På Spåret-vinnaren Parisa Amiri för ett öppenhjärtigt snack om rasism. Vad svarar man på frågan “vad har du flytt ifrån då?” och hur förhåller man sig till att växa upp i - och göra karriär - i en vithetsnorm?

Avsnitt 2: Hur är man kille 2019?
Komikern och programledaren Messiah Hallberg kommer hem till Hanna för att snacka om hur man är kille i en värld som allt oftare börjar ifrågasätta mäns privilegier. Det blir snack om maktförskjutning, applåderna du får som pappaledig och det farliga i att kalla sig för “god kille”.

Avsnitt 3: Vad gör jag om en kollega tar mig på röven?
Genusvetaren och kriminologen Nina Rung bjuds på fika hemma hos Hanna för att reda ut vad du faktiskt gör om du blir sexuellt trakasserad på din arbetsplats. Hur vågar man säga till Ulf 62 år att man inte vill ha kommentarer om sitt utseende? Och vilket ansvar har egentligen våra arbetsgivare? 


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet