Hanna Persson söker svar på svåra frågor i ny intervjuserie

Livets Goda 15 May, 2019
Övrigt I intervjuserien Frågan låter Löfbergs programledaren Hanna Persson ställa frågorna som står mellan oss och en bättre morgondag. Svaren söker hon tillsammans med kända personer och profiler med utgångspunkt i deras personliga erfarenheter.

- Vi har bland annat gjort två avsnitt med fokus på rasism och sexuella övergrepp där Hanna träffar Parisa Amiri och Nina Rung, två power ladies med stort inflytande i sociala medier, säger Erica Hallin, Content & Production Manager på Löfbergs.

- I ett annat avsnitt snackar Hanna med komikern och programledaren Messiah Hallberg om hur man är kille i en värld som allt oftare börjar ifrågasätta mäns privilegier.

En viktig fika
Intervjuserien består av sju avsnitt där varje avsnitt tar utgångspunkt i en specifik fråga. Det kommer bland annat att handla om jämlikhet, rasism, hållbarhet, kroppsmedvetenhet och mental hälsa.

- Vi vill lyfta frågor som är viktiga för vår målgrupp och som det är viktigt att vi kommer tillrätta med. Att prata om dom över en kopp kaffe är en bra start, säger Erica Hallin.

Intervjuserien produceras av Hanna Perssons nystartade produktionsbolag TJEJTV AB och publiceras på webben och i Löfbergs Youtube-kanal. De tre första avsnitten släpps 15, 16 och 17 maj. Resterande avsnitt publiceras i juli.

Frågan
En webbserie där Löfbergs låter programledaren Hanna Persson intervjua kända personer och profiler med utgångspunkt i en specifik fråga. Det kommer bland annat att handla om jämlikhet, rasism, hållbarhet, kroppsmedvetenhet och mental hälsa.

Avsnitt 1: Vad är vardagsrasism?
Hanna bjuder hem sin kompis, journalisten och På Spåret-vinnaren Parisa Amiri för ett öppenhjärtigt snack om rasism. Vad svarar man på frågan “vad har du flytt ifrån då?” och hur förhåller man sig till att växa upp i - och göra karriär - i en vithetsnorm?

Avsnitt 2: Hur är man kille 2019?
Komikern och programledaren Messiah Hallberg kommer hem till Hanna för att snacka om hur man är kille i en värld som allt oftare börjar ifrågasätta mäns privilegier. Det blir snack om maktförskjutning, applåderna du får som pappaledig och det farliga i att kalla sig för “god kille”.

Avsnitt 3: Vad gör jag om en kollega tar mig på röven?
Genusvetaren och kriminologen Nina Rung bjuds på fika hemma hos Hanna för att reda ut vad du faktiskt gör om du blir sexuellt trakasserad på din arbetsplats. Hur vågar man säga till Ulf 62 år att man inte vill ha kommentarer om sitt utseende? Och vilket ansvar har egentligen våra arbetsgivare? 


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet