1

Hannah & Amanda lanserar sitt nya vin

Poddprofilerna Hannah Widell & Amanda Schulman är programledare för Fredagspodden och leder mediehuset Perfect Day som står bakom nästan hälften av Sveriges största poddar, däribland även Alex & Sigge, Ursäkta och When We Were Kings. Nu lanserar de båda systrarna sitt nya vin, Golden Year Rosé, som är ett rosévin från sydvästra Frankrike gjort på druvorna Syrah och Grenache. Vinet är framtaget i samarbete med importören Urban Wines.

Golden Year Rosé återfinns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 24 februari.

“Det är en vinstil som vi uppskattar väldigt mycket och vi är riktigt stolta över resultatet! Vi har provat igenom en herrans massa olika vinstilar och prover på olika komponenter för att hitta ”vårt vin”. Till slut så landade vi i en blandning av två klassiska druvor: Syrah och Grenache. Därtill kommer vinet från senaste skörden så det är riktigt ungt och friskt”, säger Hannah Widell.

Den lätta ljusrosa färgen som vinet bär kommer från druvornas skal som man låter ligga i druvjuicen precis lagom kort tid för att ge denna färg. Ett riktigt hantverk krävs för att göra ljusrosa rosé.

“Tillsammans med Hannah & Amanda har vi gjort ett digert och riktigt ambitiöst jobb för att ta fram denna pinfärska, eleganta och härligt ljusrosa franska rosé. Extra kul med ett projekt som detta är att vi har så engagerade partners som Hannah & Amanda som verkligen andas vin, mat och livets goda och därtill har bra koll på hur ett bra vin skall smaka. Även i designen och flaskformen har de varit enormt engagerade. Det är nog bra många fler än bara vi som verkligen hoppas på att 2021 blir the Golden Year, säger Niklas Viderud på importören Urban Wines som är distributör för vinet.

Designen har Hannah & Amanda tagit fram själva och utgått från omslaget på sin bok The Golden Year.

“Det tog ett tag att landa rätt och vi är riktigt nöjda med den cleana och avskalade etiketten för att inte tala om den speciella flaskformen som är så himla elegant. Som pricken över i:et har den en snygg skruvkapsyl som är lätt att öppna och lätt att stänga. Vi använder faktiskt tomflaskan som vattenflaska hemma. Det är kul att man kan återanvända flaskan på ett smart sätt när formen är så elegant. Pilla bort etiketten så har du en riktigt fin vattenflaska med GY-loggan på toppen”, säger Amanda Schulman.

Golden Year Rosé

Årgång: 2020
Artnr: 50268
Pris: 99 kr
Alk: 12,5%
Beställs via Systembolaget