Hem NyheterNyhet WB Hantverksrommen Saint James VSOP Très Vieux lanseras fredagen den 10:e december

Hantverksrommen Saint James VSOP Très Vieux lanseras fredagen den 10:e december

av Livets Goda

Har du provat rhum agricole? Om inte, och du gillar kvalitativ rom som förmedlar ursprung och terroir så skall du prova rhum agricole då det är en romstil som reflekterar just det. Fredagen den 10:e december så lanserars SAINT JAMES VSOP Très Vieux Rhum Agricole AOC Martinique | varunr: 41072-01 | pris: 399 kr | 700 ml | alk. 43% VOL | Systembolaget har köpt in 3 000 flaskor.  

Många anser att rhum agricole är det renaste uttrycket för rom. Dessa rom kommer från Karibien och SAINT JAMES kommer från ön Martinique som ligger i en Karibiska övärlden och som tilldelas den prestigefyllda franska “appellation d’origine contrôlée”, AOC-klassificeringen.

SAINT JAMES VSOP reflekterar det terroir av jorden och solen som den fått på Martinique.

Drinkinspiration

En OLD JAMES gör du enkelt så här: blanda 1 cl sockerlag med 3-4 stänk av en bitter i ett rörglas. Tillsätt 4-6 cl SAINT JAMES VSOP och fyll med is och rör till drinken är riktigt kall. Sila upp den i ett Old Fashioned-glas över en isbit och garnera med en apelsinzest. 

SAINT JAMES var den första ”Agriculture-romen” i världen och är den bäst säljande på ön Martinique. SAINT JAMES vinner regelbundet priser och har fått utmärkelser på flera av de mest prestigefyllda internationella tävlingarna, såsom vunnit en Master medalj på “The Rum Masters” och guld på “Design & Packaging Masters”.

Historien om SAINT JAMES Rhums startade redan 1765 har en historia på över 255 år av genuint hantverk & passion. Romen är producerad av sockerrör från egna plantager som pressats direkt efter skörd. Den uppskattas för dess karaktäristiska och unika egenskaper där terroir och ursprung reflekteras. SAINT JAMES distribueras till över 50 länder och är berömd för sin fyrkantiga flaska som är nummer 1 i världen av ”Agricole Caribbean Rhum” (källa: The IWSR 2018).

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING