Här är juryn för Årets Kock 2019

Livets Goda 21 Aug, 2019
Mat och Restaurang En lång rad av Sveriges mest meriterade kockar samt två prisbelönta kockar från Spanien och Slovenien sitter i juryn när vinnaren av Årets Kock 2019 koras på Annexet i Stockholm den 12-13 september.

Foto: Viktor Westerlind och Malin Söderström, metodjury under kvalet. Tillsammans med Peter Jelksäter utgör de metodjuryn i finalen av Årets Kock 2019. 

Finalisterna i Årets Kock 2019 har en kunnig och erfaren jury att övertyga med kockprofiler som Adam Dahlberg, Ana Roš, Elena Arzak, Mathias Dahlgren, Paul Svensson och Tommy Myllymäki. För sjunde året i rad deltar även H.K.H. Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, i juryn under finalens andra dag.

Juryns ordförande är Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen. Juryn bedömer matlagningsmomenten utifrån smak och presentation. Det finns även en metodjury som tittar på de tävlandes mise en place, hygien och handlag i tävlingsköken.

Jury Årets Kock 2019 - dag 1

  • Adam Dahlberg, Adam/Albin
  • Elena Arzak, Arzak
  • Florencia Abella, Ekstedt
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • Jonas Siljhammar, vd Visita
  • Linnea Liljedahl, Linnéa & Peter
  • Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga
  • Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
  • Sofia B Olsson, vRå
  • Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
  • Ulrika Brydling, Brydlings

Jury Årets Kock 2019 - dag 2

  • Adam Dahlberg, Adam/Albin
  • Ana Roš, Hiša Franko
  • Elena Arzak, Arzak
  • Florencia Abella, Ekstedt
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • H.K.H. Prins Carl Philip
  • Jacob Holmström, Gastrologik
  • Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga
  • Stefano Catenacci, Hovtraktör Operakällaren
  • Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
  • Ulrika Brydling, Brydlings

Metodjury

  • Malin Söderström, Restaurang Moderna Museet och The Fishery
  • Peter Jelksäter, Adam/Albin och lagledare svenska Juniorkocklandslaget
  • Viktor Westerlind, Årets Kock 2009, Svenska Brasserier

– Årets finaljury är på plats och förväntningarna på finalisterna är högt ställda utifrån det vi såg i kvalet, säger Stefan Karlsson, Årets Kock 1995 och juryns ordförande.


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet