Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Här slår Sveriges unika OLW-butik upp dörrarna

Här slår Sveriges unika OLW-butik upp dörrarna

av Livets Goda

En oas av snacks, där du kan lära dig allt om cheez doodles ® historia till hur chips produceras i OLW:s fabrik. Det blir nu verklighet när OLW öppnar sin unika snacksbutik – i Filipstad. Samtidigt lanserar även OLW årets första snacksnyheter.

I det gamla Leko-huset i Filipstad öppnar OLW en snacksbutik i januari.
– Vi på OLW har alltid drömt om att få öppna en egen snacksbutik. Vi kommer från hjärtat av Värmland där vi producerat våra älskade snacks sedan 1967 så att vi valt att placera butiken i just Filipstad känns både självklart och kul, säger Frida Axelsson , affärsutvecklare på Orkla Confectionery & Snacks, som äger OLW.

OLW:s snacksbutik ska locka till sig både värmlänningar och snacksälskare som har vägarna förbi. Utöver försäljning av OLW:s snacks kommer besökare kunna ta del av allt från cheez doodles® historia till hur chips produceras i OLW:s fabrik. Förhoppningen är att ett besök blir till en upplevelse och att snacksbutiken ska leva vidare i generationer framöver. Inredningsmässigt har OLW valt att behålla den lantliga tidsenliga känslan som huset har. Dessutom har element från OLW:s produkter inkorporerats i interiören och väggarna pryds av en cheez doodles®-tapet.

Januari är en händelserik månad för OLW, som utöver butiksöppningen lanserar flera snacksnyheter. OLW super cheez jalapeño är stora ostbågar med cheez doodles®-ost och spicy jalapeño som ger en god, balanserad hetta. En annan nyhet är OLW Linschips Ost & jalapeño , ett veganskt linschips, med en ostig smak som hettar till. Den tredje nyheten är OLW Big Cuts Havssalt & Svartpeppar som är OLWs grövsta, krispigaste räffla med toner av havssalt & svartpeppar. Favoriten OLW Linschips Sourcream & Onion har ett nytt recept och är nu också vegansk. Det är ett räfflat linschips med  smakkombinationen av gräddfil och lök. OLW Linschips Ost & jalapeño, OLW Big Cuts Havssalt & Svartpeppar och OLW Linschips Sourcream & Onion kommer, precis som många av OLW:s snacks, i en miljövänlig påse av ISCC-certifierad fossilfri plast, vilket ger 50 % lägre koldioxidutsläpp.

– Vi är så glada att inleda året med dessa nyheter, där vi har tagit fasta på den veganska trenden och jalapeño som har blivit en het, populär smak samtidigt som vi fortsätter övergången till förpackningar av fossilfri plast som bidrar till att ytterligare minska produkternas klimatavtryck, säger Malou Yeung Kadir , Marknadschef på OLW.

Nykomlingarna finner du i din livsmedelsbutik från och med vecka 3. Veckan därpå, lördagen den 23 januari, slår OLW:s snacksbutik upp dörrarna.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING