Hawaiiansk törstsläckare av rang!

Whisky och Bourbon Hawaii och öl kanske inte är den första kopplingen du gör när du tänker på den amerikanska ögruppen och det är precis därför som du kommer bli positivt överraskad när du bekantar dig med Kona Brewing Co som grundades i mitten av 1990-talet av far och son Cameron Healy och Spoon Khalsa. Först ut i våra glas; Big Wave.Kona Brewings signum är tvivelsutan Big Wave och när du dricker denna läskande golden ale så är det lätt att förstå varför man nått sådan framgång. Ingen öl som överdriver någon komponent utan istället handlar det om balans där humlen adderar friskhet och malten ger en skönt brödig känsla. Låg styrka är såklart också en anledning till att man gärna knäcker ytterligare en till maten.

Livets Goda om Big Wave
Vi bjuds en rätt gyllene gul färg i våra glas vilket skulle kunna indikera en maffigare öl men icke! Här doftar det skönt från brödbutiken tillsammans med allehanda citrusnyanser, fruktiga inslag som rycker åt det tropiska och humlen finns där i bakgrunden som backup. Maltigheten sitter fint i gommen tillsammans med en lätt honungskaramellig ton, syrliga citrusfrukter och allt är svarvat i en lättare stil där den friska humlen aldrig tar över utan lirar subtilt i periferin. En törstsläckare som ändå är fylld med dofter och smaker - precis såsom vi gillar det!
Intryck: 90/100 LGP

Big Wave finns i såväl burk (artikel 89665) som flaska (artikel 89056) och kostar 21,90 kr respektive 22,40 kr. Bägge är 355 ml storlek och du beställer dem hem till din föredragna butik.


Öppet hus, provningar och rundturer – det här händer nära dig under Ölets Dag

Whisky och Bourbon Onsdagen den 17 juli går årets upplaga av Ölets Dag…
17 Jul, 2019
Artikelarkivet