Hem NyheterNyhet WB Heineken® Silver – en lager för den nya generationen öldrickare

Heineken® Silver – en lager för den nya generationen öldrickare

av Livets Goda

Lagom till sommaren och i takt med att fler konsumenter efterfrågar dryck av lägre alkoholhalt lanserar Heineken® den nya ölen Heineken® Silver i Sverige. Med en uppfriskande smak och en alkoholhalt på fyra procent är ölen skräddarsydd för den nya generationen öldrickare.

Heineken® ser att fler efterfrågar en lättare och mer uppfriskande ölupplevelse. Undersökningar visar att många uppskattar en aktiv och social livsstil utan att behöva kompromissa med smak, kvalitet och hälsa. Närmare bestämt menar 58 procent av de som köper alkoholsvaga drycker att de dricker med måtta. 69 procent av kunderna säger att de är mer fokuserade på att ta hand om sin hälsa. För att möta efterfrågan lanseras nu Heineken® Silver i Sverige – bryggd på hållbart odlat korn.

– Heineken® Silver är den ultimata sommardrycken. Vi är glada över att nu kunna erbjuda en produkt i Sverige som passar dagens moderna öldrickare som söker en balans mellan smak och en mer avslappnad dryckesupplevelse. En dryck som passar till sommarens alla evenemang och måltider när man vill ha ett uppfriskande alternativ, säger Johanna Pihl, Brand Manager för Heineken® Sverige.

Heineken® Silver kommer att finnas tillgänglig som en del av Systembolagets fasta sortiment samt hos utvalda restauranger och barer från och med den 1 juni 2024. Heineken® Silver 33cl 4% kostar 14,90 SEK hos Systembolaget.

RELATERAD LÄSNING