- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Helginspiration – Vit chokladtryffel med bergamott

Vit chokladtryffel med bergamott (ca 20 st) Ingredienser: 200 g vit choklad 1 msk honung 1 msk koncentrerat grönt te smaksatt med jasmin eller bergamott 3 msk råsocker 1 msk torkad mynta Så gör du: Hacka chokladen och smält den och honungen i ett vattenbad. Hetta upp vatten och extrahera ett grönt te med antingen jasmin- eller bergamott (earl grey) kraftigt. Tillsätt en matsked av teet i chokladblandningen och rör kraftigt med en slickepott. Tag av chokladsmeten och låt den stelna i kyl. Mortla råsocker och mynta till ett fint pulver. Forma små, fina tryfflar med en tesked och rulla dem jämna innan du vänder dem i myntasockret. Lägg på ett fat och låt stelna i kyl. Drycken till: Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish (art.nr 172, 489 kr) 94 poäng