Hem Mat & Restaurang Helstekt fläskfilé i krämig grönpeppar- & Dijonsås, rostade tomater, lök, serranolindad färskpotatis & Mallorca i glasen

Helstekt fläskfilé i krämig grönpeppar- & Dijonsås, rostade tomater, lök, serranolindad färskpotatis & Mallorca i glasen

av Livets Goda

Helstekt fläskfilé i gräddig Dijon och grönpepparsås är svårt oemotståndligt och när vi serverar den med serranolindad färskpotatis så blir det ett till ett ljuvligt möte med den senaste årgången av det alltid lika läckra ÀN/2 från Mallorca.

Helstekt fläskfilé

Helstekt fläskfilé & rödvin från Mallorca

Helstekt fläskfilé Receptet – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet
2021 ÀN/2, Mallorca, Spanien
Nr. 70120, 750 ml, 13,5%, 91 p
Ny årgång av ett kärt Mallorcavin på druvorna callet, mantonegro och fogoneu där den förstnämnda är en mallorkinsk angelägenhet. 2021:an är ännu ungdomligt och charmant busig med druvaromatiska, en mix av mörka hallon, plommon och svarta vinbär inlindade i kryddiga fat och blodröd citrus. Smeksam gomkänsla, fruktgeneröst men också stramt och transparent i citruskryddig stil. Svårt att inte falla för och vi konstaterar återigen hur bra detta vineri är och hur bortglömt Mallorca är som vinregion trots att det är svenskarnas favoritö.

Helstekt fläskfilé – Matchningen
En maträtt med sting, syra och krämighet passar ÀN/2 alldeles ypperligt och inte minst vinets fint transparenta stil skänker anrättningen en extra fräschör.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR >>

RELATERAD LÄSNING