Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Hemmakrogen Husmor Lisa Fine Home Dining firar tio år

Hemmakrogen Husmor Lisa Fine Home Dining firar tio år

av Livets Goda

På Vaxholmsbaserade hemmarestaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining lagas maten på råvarorna som odlas och plockas runt hörnet. Efter en fullsatt sommar firas tio år för Sveriges första godkända restaurangkök i ett hem – med utökade öppettider och temamiddagar.

Lisa Lönner Pulkkinen är civilekonomen från Handelshögskolan som sadlade om och utbildade sig till kökschef på Restaurangakademien i Stockholm. Sedan tio år tillbaka driver Lisa framgångsrikt den exklusiva hemmarestaurangen husmor Lisa Fine Home Dining, en mix av hemmamiddag och fine dining, i skärgårdsvillan på Resarö utanför Vaxholm. Ett populärt koncept, särskilt företag och grupper som anländer i båt till egna bryggan.

– Vi har en vacker plats på jorden. Med all kunskap om bär, blommor, skog och örter jag ärvt av mamma och mormor, porslin, konstnärliga dukningar, servetter och möbler samt den lite uppsluppna, värmländska berättartraditionen har jag förstått, om jag litar till återvändande gäster, att jag levererar något speciellt i restaurangsverige. Inte alltid så finputsat men en delikat borgerlig hemmamiddag nära naturen och med smaken i fokus” säger Lisa Lönner Pulkkinen.

Visionen är att laga mat på det Lisa odlar i sin trädgård och plockar runt hörnet. Mat och råvaror bevaras med naturliga metoder för att serveras året om. Sedan starten tillverkar Lisa också matprodukter och de säljs nu på utvalda butiker under
varumärket Finaste Lisa. Alltid en fem rätters avsmakningsmeny som överraskar gästen, med vinpaket eller alkoholfritt dryckespaket gjort på bär och örter från trädgården. Drink på örter och blommor från trädgården inleder middagen.

Nu firar hemmarestaurangen Lisa tio år och erbjuder generösare öppettider och temamiddagar. Läs mer på www.finastelisa.se

RELATERAD LÄSNING