1

Hennessy släpper specialutgåva av Hennessy VS

Årets begränsade specialutgåva av Hennessy VS går under namnet ”Hennessy Very Special in Motion” och har tagits fram tillsammans med den franska tvillingduon ”Les Twins”. Samarbetet innefattar även en låt med tillhörande musikvideo.

För att fira urban kultur och konstnärligt skapande släpper Hennessy varje år en begränsad specialutgåva av Hennessy Very Special (VS) inom ramen för ett konstnärssamarbete. Utgåvan för 2021 heter ”Hennessy Very Special in Motion” och är framtagen i samarbete med de franska tvillingbröderna Laurent och Larry Bourgeois. Under namnet ”Les Twins” har de gjort sig kända världen över som kreatörer, koreografer och dansare, där de bland annat turnerat och dansat tillsammans med Beyoncé.

Syftet med samarbetet är att på en och samma gång fira det franska arvet och pionjärskap. Efter att ha besökt Hennessys vingårdar, destillerier och källare i regionen Cognac i Frankrike, inspirerades bröderna till en rad olika uttryck under mottot ”Move Out Loud”. Den nya flaskans design bygger på en dansperformance som fångats med motion capture-teknik. Dessutom släpps låten ”Mirror” med tillhörande musikvideo.

– Att jobba med Hennessy är som att ställa sig på scen med ny energi. Hennessy är inte rädda för att testa nya saker. Vi uttrycker den vetskapen genom rörelse – och vår erfarenhet av Hennessy Very Special har förändrat hur vi dansar, säger bröderna Laurent och Larry Bourgeois.

Samarbetet Hennessy Very Special in Motion lanseras med start i september.
Hennessy Very Special in Motion
Alkoholhalt: 40 %
Systembolaget artikelnummer: 156
Pris: 429 SEK
Volym: 700 ml
Tillgänglig: Från och med september, online på Systembolaget.