1

Hennessy VS är sällskapssjuk

För att fira urban kultur och konstnärligt skapande släpper Hennessy varje år en begränsad specialutgåva av Hennessy VS inom ramen för ett konstnärssamarbete. Utgåvan för 2021 heter ”Hennessy Very Special in Motion” och är framtagen i samarbete med ”Les Twins”, de franska tvillingbröderna Laurent och Larry Bourgeois.

Den nya flaskans design bygger på en dansperformance som fångats med motion capture-teknik. Dessutom släpps låten ”Mirror” med tillhörande musikvideo. Men, hur står sig själva innehållet, Hennessy VS?

Jodå, denna cognac står sig alldeles väl. Svårdrucken är den inte, och har heller aldrig varit.
Måhända har den numera ett mer fruktigt och ungdomligt lättsinne än vad den hade när undertecknad påbörjade sin bekantskap med både denna cognac och huset för ”massa” år sedan, och jag föredrar i alla lägen att börja med underbara XO beträffande Hennesys range.

Med det sagt så har vi här en modernt nyfatslagrad och dansande Hennessy med orange citrusfruktighet, aprikos och mogna äpplen i vindarna, med kanel och vanilj i det söta och balanserat sobra drivet.
Gammaldags som jag är föredrar jag den klassiska cognacskupan och som sagt mer densitet och intensitet i min cognac, men VS är ju oerhört sällskapssjuk och öppnar även dörren naturligt för att intas med en isbit i ett bredare glas eller straight up.
Gott så.

Hennessy Very Special in Motion 40%

Nr 156 / 429 kr, 700 ml / 89