Henric Herbertsson från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i matlagning

Livets Goda 3 Jun, 2019
Mat och Restaurang I lördags den 1 juni avgjordes Nordiska Mästerskapen i matlagning i Reykjavik och Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg tog hem segern. Nordiska Kockars Förening arrangerar den årliga tävling där kockar från de nordiska länderna tävlar i tre kategorier. Henric representerade Sverige via Svenska Kocklandslaget i kategorin Senior och hade dryga sex timmar på sig att, utifrån en förutbestämd råvarukorg, laga förrätt, varmrätt och dessert till tolv personer. För andra året i rad kommer vinnaren från SK Mat & Människor då tävlingen förra året vanns av Ola Wallin.



Juryn var imponerad när Henric presenterade sin meny och jurymedlemmen Fredrik Andersson, tillika Team Manager för Svenska Kocklandslaget kommenterar:  ”De rätter som Henric serverade höll en jämn och bra nivå̊ och allt var utfört och presenterat med högsta kvalitet.”

Henrics vinnarmeny

  • Förrätt: Bakad hälleflundra med smörsås, tartar på sotad pilgrimsmussla smaksatt med isländsk wasabi. Serveras med blomkålspuré, gurka, purjolök & tryffeltång
  • Varmrätt: Confiterad lammnacke med dragon och brödcrust, bräserat lammlägg, potatis & selleripuré, picklad fänkål, friterad rotselleri & lammsky
  • Dessert: Chokladmousse med skyr, rabarbersorbet, varm paté a choux fylld med kolasås, hasselnötter & kakaocrust

”Det gick jättebra, jag hade en bra magkänsla genom hela tävlingen och det var väldigt roligt att vinna!”, säger Henric Herbertsson.

Henric Herbertsson är sedan 2018 medlem i Svenska Kocklandslaget och utsågs samma år till Årets Unga Kock. Läs pressmeddelandet här: Henric Herbertsson från SK Mat & Människor är Årets Unga Kock 2018.

”Vi är mycket stolta över Henric och tycker det är väldigt roligt att vinnaren för andra året i rad, efter Ola Wallins vinst förra året, kommer från SK Mat & Människor ”, säger Stefan Karlsson, Krögare och delägare, SK Mat & Människor.


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet