Hem Mat & Restaurang Henric Herbertsson från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i matlagning

Henric Herbertsson från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i matlagning

av Livets Goda

Juryn var imponerad när Henric presenterade sin meny och jurymedlemmen Fredrik Andersson, tillika Team Manager för Svenska Kocklandslaget kommenterar:  ”De rätter som Henric serverade höll en jämn och bra nivå̊ och allt var utfört och presenterat med högsta kvalitet.”

Henrics vinnarmeny

  • Förrätt: Bakad hälleflundra med smörsås, tartar på sotad pilgrimsmussla smaksatt med isländsk wasabi. Serveras med blomkålspuré, gurka, purjolök & tryffeltång
  • Varmrätt: Confiterad lammnacke med dragon och brödcrust, bräserat lammlägg, potatis & selleripuré, picklad fänkål, friterad rotselleri & lammsky
  • Dessert: Chokladmousse med skyr, rabarbersorbet, varm paté a choux fylld med kolasås, hasselnötter & kakaocrust

”Det gick jättebra, jag hade en bra magkänsla genom hela tävlingen och det var väldigt roligt att vinna!”, säger Henric Herbertsson.

Henric Herbertsson är sedan 2018 medlem i Svenska Kocklandslaget och utsågs samma år till Årets Unga Kock. Läs pressmeddelandet här: Henric Herbertsson från SK Mat & Människor är Årets Unga Kock 2018.

”Vi är mycket stolta över Henric och tycker det är väldigt roligt att vinnaren för andra året i rad, efter Ola Wallins vinst förra året, kommer från SK Mat & Människor ”, säger Stefan Karlsson, Krögare och delägare, SK Mat & Människor.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING