Hem Whisky & Bourbon Henrik Persson blir ny VD på High Coast Whisky

Henrik Persson blir ny VD på High Coast Whisky

av Christoffer Enquist

Till ny VD i High Coast Whisky har styrelsen utsett Henrik Persson. Henrik är sedan 2018 bolagets Sälj- och marknadschef och tillträder befattningen i januari 2020.

Henrik Persson – ny VD

Henrik Persson tillträder befattningen den 1 januari 2020. Nuvarande VD, tillika en av grundarna, Thomas Larsson blir senior advisor i bolaget och kommer att stå till ledningens förfogande med sin breda erfarenhet efter tio år som VD.

-Vi har haft ett mycket stort intresse från hela landet för befattningen som VD. Henrik Persson har gallrats fram i konkurrens. Hans försäljnings- och marknadskunnande passar väl utvecklings- och tillväxtfas som bolaget befinner sig i, säger Anders Källström, styrelseordförande i High Coast Whisky.

Henrik arbetar sen augusti 2018 som sälj- och marknadschef på High Coast Whisky och har en gedigen erfarenhet ifrån nästan 20 år i alkoholbranschen med varierande roller hos varumärken som Brooklyn brewery, Classic malts, Pilsner Urquell och Mikkeller. Henrik kommer att dela sin tid mellan destilleriet i Bjärtrå och säljkontoret i Stockholm.

-Det är med stor ödmjukhet och ännu mer passion och inspiration jag antar den här utmaningen. High Coast Whiskys resa mot att bli en av världens mest intressanta whiskies har precis börjat och det är häftigt att fortsätta vara en del av den, säger Henrik Persson

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING