Hernö gin bärgar ytterligare ett guld i International Wine & Spirit Competition

Livets Goda 31 Jul, 2019
Whisky och Bourbon Hernö Juniper Cask Gin belönas med Gold Outstanding av juryn för International Wine & Spirit Competition, IWSC, en av världens mest etablerade tävlingar inom vin och spritdrycker. Samma produkt utsågs tidigare i år till världens bästa fatlagrade gin 2019.

– Allt fler upptäcker gin som en kvalitetsprodukt som är god att njuta av som den är. Därför känns det extra roligt att vår enfatslagrade gin som är avsedd att avnjuta i det lilla glaset når stora framgångar i år, summerar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att juryn för en etablerad tävling som som denna tycker att Hernö Juniper Cask är guld värd. I femtio år har en utmärkelse från IWSC varit ett kvalitetsmärke med hög status. Detta är värt att fira, tillägger han.

Världens bästa fatlagrade gin 2019
Den 21 februari i år förärades Hernö Juniper Cask Gin också World’s Best Matured Gin 2019 vid World Gin Awards.

– Det var en helt sagolik kväll. I ena sekunden hade jag den stora äran att ta emot priset för vår juniper cask. Strax därefter fick jag veta att jag blivit invald i Gin Hall of Fame som en av endast tre personer i världen, minns Jon.

Världens första gin lagrad på enfat
Hernö Juniper Cask Gin är världens första gin lagrad på enfat och är flerfaldigt belönad för sin utsökta karaktär genom åren.

– Vi låter Hernö Gin mogna trettio dagar på enfat och späder den sedan med vatten från egen källa till 47%, berättar Jon.

– Fatkaraktären är tydlig och färgen svagt gulaktig. Bivax ersätter traditionella hättor på flaskan och tillför en mer exklusiv upplevelse av denna hantverksprodukt. Vi doppar flaskan manuellt tre gånger i bivax, avslutar Jon.


Rekordförsäljning av alkoholfri öl i Sverige

Whisky och Bourbon Konsumenttrender och utvecklad bryggteknik gör att allt fler svenska konsumenter…
16 Aug, 2019

Förhandsboka Penfolds Collection hos Winefinder

Vin Den 20/9 kl är det Sverigepremiär för Penfolds Collection 2019.…
16 Aug, 2019

Ca'Marcanda startar igång en höst fylld av Gaja

Vin Lively Wines lanserar 2 viner från Ca’Marcanda, Gajafamiljens egendom i…
14 Aug, 2019

Svenskarnas favoritmat på resan

Mat och Restaurang En ny undersökning från eBeach.se avslöjar svenskars matpreferenser på solsemestern.…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet