Hem Whisky & Bourbon Hernö gin bärgar ytterligare ett guld i International Wine & Spirit Competition

Hernö gin bärgar ytterligare ett guld i International Wine & Spirit Competition

av Livets Goda

– Allt fler upptäcker gin som en kvalitetsprodukt som är god att njuta av som den är. Därför känns det extra roligt att vår enfatslagrade gin som är avsedd att avnjuta i det lilla glaset når stora framgångar i år, summerar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att juryn för en etablerad tävling som som denna tycker att Hernö Juniper Cask är guld värd. I femtio år har en utmärkelse från IWSC varit ett kvalitetsmärke med hög status. Detta är värt att fira, tillägger han.

Världens bästa fatlagrade gin 2019
Den 21 februari i år förärades Hernö Juniper Cask Gin också World’s Best Matured Gin 2019 vid World Gin Awards.

– Det var en helt sagolik kväll. I ena sekunden hade jag den stora äran att ta emot priset för vår juniper cask. Strax därefter fick jag veta att jag blivit invald i Gin Hall of Fame som en av endast tre personer i världen, minns Jon.

Världens första gin lagrad på enfat
Hernö Juniper Cask Gin är världens första gin lagrad på enfat och är flerfaldigt belönad för sin utsökta karaktär genom åren.

– Vi låter Hernö Gin mogna trettio dagar på enfat och späder den sedan med vatten från egen källa till 47%, berättar Jon.

– Fatkaraktären är tydlig och färgen svagt gulaktig. Bivax ersätter traditionella hättor på flaskan och tillför en mer exklusiv upplevelse av denna hantverksprodukt. Vi doppar flaskan manuellt tre gånger i bivax, avslutar Jon.

RELATERAD LÄSNING