Hem Whisky & Bourbon Hernö Gin krönt till bästa gin i Asien 2018

Hernö Gin krönt till bästa gin i Asien 2018

av Livets Goda

– Domarna har oberoende av varandra poängsatt och valt ut sina favoriter och Hernö Old Tom Gin är den stora favoriten som kammar hem det absolut tyngsta priset man kan få: Trophy, Best Gin 2018. Så otroligt hedrande!, jublar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Hernö Gin tilldelas också flera guld och får Gold Award 2018 för Hernö Gin, Hernö Juniper Cask Gin samt Hernö Old Tom Gin. Utöver detta belönas samtliga produkter för sin ekologiska märkning med Green Award i tävlingen.

Befäster Hernö Gins position på en marknad som är världens starkaste ekonomi
Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition ingår i IWSC Group, arrangör av världens mest ansedda vin- och sprittävling, och är tongivande för samt har stor påverkan på den asiatiska marknaden.

– Hong Kong och Macau är sedan tidigare starka marknader för oss. Med det här priset, som är den tyngsta utmärkelsen du kan få i den mest prestigefulla vin- och sprittävlingen i Asien befäster vi positionen på en gigantisk marknad som har den snabbast växande ekonomin i världen. Det här är jättestort för oss och kan få betydande effekter på försäljningen, berättar Jon Hillgren.

Förstärker Hernö Gins fina rykte
Kok-Hoong Hew från Hernö Gins samarbetspartner Hew Foods i Hong Kong ser utmärkelsen som ett viktigt erkännande och resultatet av sann hängivenhet från Jon Hillgren och hela gänget på destilleriet i Dala, Härnösand.

– Det här priset kommer att förstärka det fina rykte Hernö Gin redan har i Hong Kong och Macau där deras produkter finns på barer listade på World and Asia 50 Best Bars och Michelin samt flera lyxhotell. Med detta och denna utmärkelse som plattform arbetar vi vidare för att introducera Hernö Gin till en bredare publik i Asien, säger Kok-Hoong.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING