Hem Whisky & Bourbon Hernö Gin dubbel vinnare: Årets ginproducent i världen och världens bästa London Dry Gin

Hernö Gin dubbel vinnare: Årets ginproducent i världen och världens bästa London Dry Gin

av Livets Goda

– Det är en mycket stor ära för oss att vinna de här båda troféerna som väger tyngre än guld i tävlingen. Vi lägger ner hela vår själ i att skapa världens godaste gin med passionen som drivkraft och utmärkelserna är ett starkt bevis på att det lönar sig att våga följa sina drömmar. När du gör det händer det magiska saker. Som det här till exempel, säger Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin.

Framgångssaga som får erkännande för andra året i rad
Hernö Gin som grundades för sex år sedan är i dag Europas mest prisbelönta gin och det är andra året i rad som företaget får trofén Gin Producer of the Year. Ett kvitto på att företaget som helhet är en mycket stark aktör på marknaden.

”En summering av de senaste tre årens topplaceringar i tävlingens olika kategorier befäster vår position som världens bästa gin”, konstaterar Jon Hillgren.

Rosat gin med smak av ros fullbordar en grand slam
The London Dry Gin Trophy 2017 tillfaller Hernö Gin i samarbete med That Boutique – Y Gin Company för produkten Hernö Swedish Rose Gin.

”Vi har skapat denna London Dry Gin tillsammans i Hernö Gins destilleri i Dala med ros som smaksättare i stället för älgört. Den innehåller också en skvätt av vår Juniper Cask. Hernö Swedish Rose Gin säljs endast i England”, berättar Jon om samarbetet.

Det vinnande bidraget har utöver trofén även förärats med ett guld. Hernö Gin får dessutom två guld och drygt tio silver- och bronsplaceringar i tävlingens övriga kategorier med sina övriga produkter.

”Med London Dry Gin Trophy 2017 har Hernö Gin på tre år förärats IWSCs samtliga tre tyngsta troféer i ginkategorin: Contemporary Gin Trophy, Gin & Tonic Trophy samt London Dry Gin Trophy. Det är en historisk bedrift att jämföra med en grand slam och som ingen annan ginproducent i världen lyckats med genom tiderna”, avrundar Jon Hillgren.

Tre år av framgångar som utgör en grand slam:
2015 Contemporary Gin Trophy, Hernö Juniper Cask Gin.
2016 Gin & Tonic Trophy, Hernö Gin.
2017 London Dry Gin Trophy, Hernö Swedish Rose Gin.

[ai:Content_link url=https://www.livetsgoda.se/general-blended-by-herno-gin-nytt-ginsnus-fran-swedish-match]

[ai:Content_link url=https://www.livetsgoda.se/herno-gin-erhaller-double-gold-i-en-varldens-storsta-dryckestavlingar]

RELATERAD LÄSNING