1

Hernö Gin lanserar ny färdig cocktail: Martinez

Måndagen den 27 september lanserar Hernö Gin den andra produkten i serien Hernö Gin Cocktails: Martinez! Hernö Old Tom Gin i kombination med Mancino Vermouth Rosso Amaranto, maraschinolikör och några stänk bitter är Hernö Gins twist på den klassiska cocktail som skapades som en variant på Manhattan i slutet på 1800-talet.

– Varje bartenderproffs har sitt eget recept på en Martinez. Vi har skapat vår stora favorit i samarbetet med Italienska Mancino, vars Vermouth Rosso vi valt att jobba med, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Den andra produkten i serien med cocktails färdiga att servera
Martinez! är den andra produkten i Hernö Gins serie med färdigblandade gincocktails och den första produkten Word! lanserades i maj i år. Måndagen den 27 september sker den limiterade lanseringen av 1 250 flaskor Martinez! och beställning sker via Systembolagets beställningssortiment.

– Syftet med den här produktserien är att underlätta för dig som inte provat att göra klassiska cocktails tidigare. Du behöver bara köpa en produkt. Om du gillar vår Martinez! är nästa steg är att investera i de olika ingredienser du behöver och skapa din egen Martinez, berättar Jon.

Martinez! är skapad med Hernö Old Tom Gin som utgångspunkt
Från start var Martinez en cocktail baserad på Genever, men så småningom började man använda Old Tom Gin i stället. Med den historiska kopplingen är valet naturligt att utgå från Hernö Old Tom Gin i den Martinez! som nu lanseras.

– Mancino Vermouth Rosso Amaranto som är den vermouth vi valt att arbeta med gifter sig bra med smakprofilen på Hernö Old Tom Gin. Dessa två tillsammans med maraschinolikör och bitter ger en Martinez som vi är riktigt nöjda med i en buteljerad cocktail som är färdig att dricka, berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin.
Hernö Gin Martinez! serveras i all enkelhet kyld över en bit is i ett vackert glas.

Martinez!, Hernö Gin Cocktail.
Lansering: 27 september
Upplaga: 1 250 flaskor
Volym: 500 ml
Alk./Vol: 35%
Räcker till: 6–7 cocktails
Pris: 482 kr