Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Livets Goda 24 Apr, 2019
Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i ett samarbete mellan Hernö Gin och Birka Cruises. Det är andra året i rad som temakryssningen arrangeras och ett flertal producenter bjuder in till ginmässa ombord. Nytt för i år är att australiensiska Four Pillars är representerade på mässan samt att nylanserade Hernö Jolie Rouge Gin finns ombord.

– Förra året var en succé med fullsatt fartyg, välbesökt mässa och ett stort intresse för olika provningar och work shops. Vi hoppas på samma härliga stämning och starka uppslutning i år, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Våra temakryssningar är väldigt uppskattade, och det har knappast undgått någon att det råder en stark gintrend i Sverige. I och med våra unika och populära kryssningar till Höga kusten, där vi erbjuder utflykter till gindestilleriet i Dala, finns också en naturlig koppling mellan Birka Cruises och Hernö Gin. Vi är stolta över att samarbeta med världens bästa gin, som förstås finns med oss ombord under hela året, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Ginmässa utökad med mat till gin
Tillsammans med Hernö Gin kommer två andra svenska ginproducenter att delta vid en ginmässa ombord: Norrtelje Brenneri och Stockholm Bränneri. Dessutom finns Four Pillars från Australien representerade, liksom Swedish Match som även i år tagit fram ett Hernö Gin-inspirerat snus. Ett tjugotal olika ginsorter kommer att finnas tillgängliga för provning i mässlokalen där besökaren nu även kan uppleva mat och gin i kombination.

– Food pairing är en stark trend i världen just nu och vi kommer att erbjuda smårätter som är framtagna för att ge en optimal upplevelse tillsammans med Hernö Gin, berättar Elin Sahlman, Hernö Gins projektledare för ginkryssningen.

– Dessutom kommer det att finnas ett antal flaskor av vår senaste lansering Hernö Jolie Rouge Gin samt Hernö Baltic Sea Gin till försäljning ombord, tillägger Elin.

Provningar och cocktailskola med Hernö Gin
Hernö Gin kommer att hålla ginprovningar med provningsledare Johan Unander Jansson samt cocktailskola under ledning av Magnus Ernstsson.

– Jag kommer att guida dig genom en ginprovning där du kommer att få uppleva de olika karaktärerna av våra produkter. Du kommer också att få lära dig om framställningen av Hernö Gin, de olika kryddor och örter vi använder samt vad det som skiljer de olika ginsorterna åt, berättar Johan.

Extrainsatta bussar från Härnösand även i år
Precis som förra året kommer det att gå extrainsatta bussar från Härnösand till Birka Cruises terminal i Stockholm där kryssningsfartyget väntar.

– Vi vill underlätta för våra trogna ambassadörer i regionen att följa med på den här resan, likväl som de följer vår företagsresa ivrigt påhejande. De peppar oss och vi vill ge tillbaka genom att bjuda in till ett arrangemang som det är enkelt att ansluta till. Jag hoppas att vi ses ombord, hälsar Jon Hillgren.


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet