Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Livets Goda 24 Apr, 2019
Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i ett samarbete mellan Hernö Gin och Birka Cruises. Det är andra året i rad som temakryssningen arrangeras och ett flertal producenter bjuder in till ginmässa ombord. Nytt för i år är att australiensiska Four Pillars är representerade på mässan samt att nylanserade Hernö Jolie Rouge Gin finns ombord.

– Förra året var en succé med fullsatt fartyg, välbesökt mässa och ett stort intresse för olika provningar och work shops. Vi hoppas på samma härliga stämning och starka uppslutning i år, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Våra temakryssningar är väldigt uppskattade, och det har knappast undgått någon att det råder en stark gintrend i Sverige. I och med våra unika och populära kryssningar till Höga kusten, där vi erbjuder utflykter till gindestilleriet i Dala, finns också en naturlig koppling mellan Birka Cruises och Hernö Gin. Vi är stolta över att samarbeta med världens bästa gin, som förstås finns med oss ombord under hela året, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Ginmässa utökad med mat till gin
Tillsammans med Hernö Gin kommer två andra svenska ginproducenter att delta vid en ginmässa ombord: Norrtelje Brenneri och Stockholm Bränneri. Dessutom finns Four Pillars från Australien representerade, liksom Swedish Match som även i år tagit fram ett Hernö Gin-inspirerat snus. Ett tjugotal olika ginsorter kommer att finnas tillgängliga för provning i mässlokalen där besökaren nu även kan uppleva mat och gin i kombination.

– Food pairing är en stark trend i världen just nu och vi kommer att erbjuda smårätter som är framtagna för att ge en optimal upplevelse tillsammans med Hernö Gin, berättar Elin Sahlman, Hernö Gins projektledare för ginkryssningen.

– Dessutom kommer det att finnas ett antal flaskor av vår senaste lansering Hernö Jolie Rouge Gin samt Hernö Baltic Sea Gin till försäljning ombord, tillägger Elin.

Provningar och cocktailskola med Hernö Gin
Hernö Gin kommer att hålla ginprovningar med provningsledare Johan Unander Jansson samt cocktailskola under ledning av Magnus Ernstsson.

– Jag kommer att guida dig genom en ginprovning där du kommer att få uppleva de olika karaktärerna av våra produkter. Du kommer också att få lära dig om framställningen av Hernö Gin, de olika kryddor och örter vi använder samt vad det som skiljer de olika ginsorterna åt, berättar Johan.

Extrainsatta bussar från Härnösand även i år
Precis som förra året kommer det att gå extrainsatta bussar från Härnösand till Birka Cruises terminal i Stockholm där kryssningsfartyget väntar.

– Vi vill underlätta för våra trogna ambassadörer i regionen att följa med på den här resan, likväl som de följer vår företagsresa ivrigt påhejande. De peppar oss och vi vill ge tillbaka genom att bjuda in till ett arrangemang som det är enkelt att ansluta till. Jag hoppas att vi ses ombord, hälsar Jon Hillgren.


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet