Hem NyheterNyhet WB Hernö Gin släpper färdig Gin Cocktail: Word!

Hernö Gin släpper färdig Gin Cocktail: Word!

av Livets Goda

Tisdagen den 25 maj lanserar Hernö Gin den första produkten i serien Hernö Gin Cocktails: Word! Word! är en buteljerad cocktail som innehåller Hernö Navy Strength Gin, Chartreuse och maraschinolikör. Hernö Gins tolkning av den klassiska cocktailen Last Word serveras enkelt med en isbit och/eller färskpressad lime. Nära tusen flaskor finns för beställning på Systembolaget från den 25 maj.

– Last Word är en klassisk cocktail som introducerades på barscenen i USA på 1920-talet av en man som var dåtidens motsvarighet till dagens ståuppkomiker; Frank Fogarty. Antar att namnet på drinken refererar till att han ville ha sista ordet, skrattar Jon.

– Det känns självklart att Word!, som är vår tolkning på denna klassiker, är först ut i vår serie med färdigblandade cocktails. Det är en av mina absoluta favoritcocktails, tillägger han.

Den första produkten i serien Hernö Gin Cocktails, lanseras 25 maj.
Word! är den första produkten i en planerad serie färdigblandade gincocktails som Hernö Gin kommer att lansera. Från tisdagen den 25 maj finns 996 flaskor för beställning via Systembolagets beställningssortiment.

– Lika delar gin, Grön Chartreuse, maraschinolikör och pressad lime är det klassiska receptet på en Last Word. Vi har använt vår Hernö Navy Strength Gin till Word! berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin.

– Vi har gjort jobbet åt dig och blandat drinken, det enda du behöver tillsätta själv är färskpressad lime. Skaka med is och sila upp i ett glas, så är den färdig. En flaska räcker till sex eller sju cocktails, tillägger Magnus.

Serveringsförslag
Word!
60 ml Word!
Servera i ett mindre glas med is. Rör 10–15 sekunder så att det blir riktigt kallt.

The Last Word!
60 ml Word!
30 ml färskpressad lime
Skaka med is. Sila upp i ett kylt cocktailglas.

Word! Fizz
60 ml Word!
30 ml färskpressad lime
Sodavatten
Skaka med is. Sila upp i ett glas fyllt med is. Toppa upp med sodavatten.

Lansering: 25 maj
Upplaga: 996 flaskor
Volym: 500 ml
Räcker till: 6–7 cocktails
Pris: 465 kr
Artikelnummer: 5225602

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING