Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Livets Goda 22 Aug, 2019
Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin 2019 på Systembolaget. 528 av totalt 716 flaskor når den svenska marknaden.

– Höstens terroir gin kommer i en väldigt begränsad upplaga då förra årets rekordtorra sommar påverkat skörden av lokala bär och örter. Vi prioriterar vår hemmamarknad och dedikerar merparten av produktionen till Sverige, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Jons mor Yvonne Hillgren har handplockat granskott, rönnbär, styvmorsviol och svartvinbärsblad som tillsammans med enbär sätter den karaktäristiska smaken på Hernö High Coast Terroir Gin 2019.

– Styvmorsviol är landskapsblomman för Ångermanland där destilleriet är beläget och det känns litet extra roligt att i år ha den med som smaksättare. Det förstärker den lokala anknytningen som utmärker Hernö High Coast Terroir Gin, berättar Jon.

Begränsad lansering i samband Hernö Gin Cocktail Awards
Lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin sker årligen i samband med Hernö Gin Cocktail Awards, där huvudsyftet är att den används i vår globala cocktailtävling där finalisterna inte vet i förväg vilka smaker de kommer att konfronteras med.

– Kopplingen mellan produkten och cocktailtävlingen i den här här exklusiva lanseringen är en tydlig och långsiktig strategi, understryker Jon.

– Då förra årets rekordtorra sommar påverkat tillgången på örter och bär i regionen är upplagan kraftigt begränsad i år. Vi månar om vår hemmamarknad och släpper 528 av totalt 716 flaskor på Systembolaget i Sverige. Av erfarenhet vet vi att det blir slutsålt snabbt, så det gäller att vara på hugget den 28 augusti klockan tio när vi släpper den via Systembolaget, avslutar Jon.

Alkoholvolym: Buteljerad vid 44,3%.
Lansering i Sverige: 528 flaskor.
Artikelnummer på Systembolaget: 85713.
Lanseringsdag: Onsdagen den 28 augusti kl. 10.


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet