Hem NyheterNyhet WB Hernö Navy Strength Gin tar hem Double Gold i USA. Guld fem år i rad

Hernö Navy Strength Gin tar hem Double Gold i USA. Guld fem år i rad

av Livets Goda

Hernö Navy Strength Gin seglar in med flaggan i topp och vinner Double Gold i The San Francisco World Spirits Competition 2021. Hernö Gin föräras dessutom ett Gold för femte året i rad i tävlingen som är en av världens mest inflytelserika i branschen. Årets guld föräras destilleriet för Hernö Old Tom Gin.

­– Totalt sett över de senaste fem åren har vi vunnit guld varje år, varav tre år för Hernö Old Tom Gin och två år för Hernö Dry Gin. Därför är det extra roligt att Hernö Navy Strength Gin går in och dominerar i år med en Double Gold som är den högsta valören i tävlingen, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Hernö Gin gör sin största guldskörd någonsin i tävlingen.
Det är första gången sedan Hernö Gin började tävla i San Francisco World Spirits Competition som destilleriet vinner både ett Gold och ett Double Gold ett och samma år.

– Vi gör med andra ord vårt bästa tävlingsresultat någonsin i denna tävling, konstaterar Jon.

Erkända experter och utmärkelser, vars vitsord väger tungt internationellt.
Blindprovningar har genomförts av en jury som består av drygt fyrtio namnkunniga experter från branschen och tävlingen är den största i sitt slag i USA.

– Utmärkelserna är inte bara en belöning för hårt arbete i destilleriet, utan även internationellt erkända kvalitetsstämplar som understryker väl utfört hantverk, exceptionell kvalitet och god smak, säger Jon.

– Det här är för oss viktiga erkännanden som hjälper Hernö Gin komma in på nya marknader där vi är relativt okända och där importörer går på juryns vitsord samt de medaljer vi förärats, tillägger han.

Hernö Gin finns i dag på drygt trettio olika marknader världen över, där Hernö Old Tom Gin är en mer etablerad produkt än Hernö Navy Strength Gin. Förhoppningen är att resultatet i årets San Francisco World Spirits Competition ska stärka positionen för Hernö Gins mest alkoholstarka produkt samt bartenderfavorit på den internationella marknaden.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING