Hem NyheterNyhet WB Hernö Old Tom Gin vinner guld i världens största sprittävling

Hernö Old Tom Gin vinner guld i världens största sprittävling

av Livets Goda

Som enda gindestilleri i Sverige prisas Hernö Gin i San Francisco World Spirits Competition 2022. Hernö Old Tom Gin vinner guld och anses med detta sätta standarden för en utmärkt Old Tom i världens största sprittävling där drygt 5 000 bidrag från över 40 länder tävlar i spritkategorin.

– Det känns fantastiskt att Hernö Old Tom Gin fortsätter vara en stor favorit i en tävling där vi nu vinner guld för sjätte året i rad, varav fyra är tillägnade just Hernö Old Tom Gin, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Ginkategorin fortsätter växa i världens största sprittävling.
Ginkategorin i San Fransisco World Spirits Competition har vuxit med 20 procent sedan förra året. Över 650 bidrag beräknas ha tävlat i ginkategorin i år enligt Johan Wester, tävlingsansvarig på Hernö Gin.

– Det vi ser är en effekt av den ginboom som råder i världen. Fler och fler destillerier etablerar sig på marknaden och är med och tävlar. Ginkategorin fortsätter växa i hög takt och är tveklöst en av de största och mest konkurrensutsatta i tävlingen, konstaterar Johan.

Om man ser till tävlingen som helhet tävlar drygt 5 000 bidrag från över 40 länder i år. Med detta är San Franscisco World Spirits Competition världens största sprittävling med drygt tjugo års erfarenhet av juryarbete och bedömning av sprit.

Fjärde guldet för Hernö Old Tom Gin i tävlingen.
Hernö Old Tom Gin har med årets utmärkelse prisats med totalt fyra guld i tävlingen: 2018, 2019, 2021 och 2022. Hernö Dry Gin och Hernö Navy Strength Gin är Hernö Gins övriga guldmedaljörer i tävlingen genom åren.

– Hernö Old Tom Gin är vår andra största produkt såväl på vår hemmamarknad som ute i världen, näst efter Hernö Dry Gin, och den som vunnit flest av de riktigt tunga priserna i de internationella tävlingar vi kontinuerligt deltar i, konstaterar Johan.

– Goda resultat i tävlingar hjälper oss att komma in på nya marknader och nu hoppas vi såklart att fler internationella inköpare upptäcker 2022 års guldmedaljör från Hernö Gin i San Francisco World Spirits Competition, avslutar Jon.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING