Hernö Sipping Gin 2019 - lagrad på fat från Ardbeg

Livets Goda 7 May, 2019
Whisky och Bourbon Fat från Ardbeg sätter en djärv prägel på årets begränsade upplaga av Hernö Sipping Gin som i första hand finns att köpa den 28–29 juni på High Coast Whiskyfestival samt den 30 juni på Hernö Gins Öppet hus i Dala.

– Den ljusa och lätta färgen bedrar. Det här är en intensiv gin i vår serie med fatlagringar från olika whiskyproducenter. I år har jag låtit vår klassiska Hernö Gin mogna 21 dagar på fat som tidigare använts av Ardbeg och resultatet är den mest kraftfulla i serien hittills, berättar Jon Hillgren, Master Distiller och vd på Hernö Gin.

Lång rökig smak och en doft av kola och kaffe
– Det du först känner när du smakar är den karaktäristiska smaken av Hernö Gin som är tongivande och möter torv, kola och päron. Avslutningsvis kommer en rökig ton som varar länge och blommar upp tillsammans med enbär, kassia, frukt och salt, beskriver Jon.

Strategisk tanke att premiera besökare på High Coast Whiskyfestival och Hernö Gins Öppet hus
Hernö Sipping Gin #1.3 lanseras High Coast Whiskyfestival i Bjärtrå den 28 juni samt på Hernö Gins Öppet hus i Dala den 30 juni. Där kommer besökare att kunna provsmaka ginet och få första chansen att beställa. Veckan efter de båda eventen släpps de flaskor som återstår till försäljning på Systembolaget. Drygt 1 600 flaskor kommer att finnas tillgängliga på den svenska marknaden.

– Hernö Sipping Gin är ett projekt som startade för fyra år sedan med grundtanken att vi som lokalt företag vill bidra till en stärkt besöksnäring i regionen. Med en unik produkt och en exklusiv möjlighet för besökare att få första chansen att beställa ökar vi attraktionskraften ytterligare på två redan populära event. Det är vår grundtanke och vår långsiktiga strategi, berättar Jon.

– Höga Kusten är i dag enligt undersökningar ett av Sveriges hetaste resmål och vi hoppas förstås att fler ska hitta hit. Välkomna, hälsar Jon.

Alkoholvolym: 49,1%.
Lansering: Totalt 1 904 flaskor, varav drygt 1 600 flaskor kommer att säljas i Sverige. I första hand tillgängliga för besökare på High Coast Whiskyfestival den 28–29 juni och på Hernö Gins Öppet hus den 30 juni.


Vinn en annorlunda resa till whiskyns hemland

Whisky och Bourbon Nu har du och tre vänner chansen att vinna en…
24 May, 2019

Göteborg är en av världens bästa matdestinationer

Mat och Restaurang National Geographic har listat 2019 års bästa matdestinationer i världen.…
24 May, 2019

Åter i lager - Clarendelle Rouge 2015, 92p

Vin För tredje gången på kort tid så har detta smått…
23 May, 2019

Nu öppnar världens minsta McDonald’s

Mat och Restaurang I sin senaste kampanj lyfter McDonald’s fram en av sina…
22 May, 2019

200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

Whisky och Bourbon Förra veckan var det en unik samlarträff i Åhus. En…
21 May, 2019

Kiviks Musteri skriver under hållbarhetsmanifest

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri är ett av de 41 företag inom livsmedelsindustrin…
21 May, 2019

Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019
Artikelarkivet