Hem Whisky & Bourbon Hernö Sipping Gin 2019 – lagrad på fat från Ardbeg

Hernö Sipping Gin 2019 – lagrad på fat från Ardbeg

av Livets Goda

– Den ljusa och lätta färgen bedrar. Det här är en intensiv gin i vår serie med fatlagringar från olika whiskyproducenter. I år har jag låtit vår klassiska Hernö Gin mogna 21 dagar på fat som tidigare använts av Ardbeg och resultatet är den mest kraftfulla i serien hittills, berättar Jon Hillgren, Master Distiller och vd på Hernö Gin.

Lång rökig smak och en doft av kola och kaffe
– Det du först känner när du smakar är den karaktäristiska smaken av Hernö Gin som är tongivande och möter torv, kola och päron. Avslutningsvis kommer en rökig ton som varar länge och blommar upp tillsammans med enbär, kassia, frukt och salt, beskriver Jon.

Strategisk tanke att premiera besökare på High Coast Whiskyfestival och Hernö Gins Öppet hus
Hernö Sipping Gin #1.3 lanseras High Coast Whiskyfestival i Bjärtrå den 28 juni samt på Hernö Gins Öppet hus i Dala den 30 juni. Där kommer besökare att kunna provsmaka ginet och få första chansen att beställa. Veckan efter de båda eventen släpps de flaskor som återstår till försäljning på Systembolaget. Drygt 1 600 flaskor kommer att finnas tillgängliga på den svenska marknaden.

– Hernö Sipping Gin är ett projekt som startade för fyra år sedan med grundtanken att vi som lokalt företag vill bidra till en stärkt besöksnäring i regionen. Med en unik produkt och en exklusiv möjlighet för besökare att få första chansen att beställa ökar vi attraktionskraften ytterligare på två redan populära event. Det är vår grundtanke och vår långsiktiga strategi, berättar Jon.

– Höga Kusten är i dag enligt undersökningar ett av Sveriges hetaste resmål och vi hoppas förstås att fler ska hitta hit. Välkomna, hälsar Jon.

Alkoholvolym: 49,1%.
Lansering: Totalt 1 904 flaskor, varav drygt 1 600 flaskor kommer att säljas i Sverige. I första hand tillgängliga för besökare på High Coast Whiskyfestival den 28–29 juni och på Hernö Gins Öppet hus den 30 juni.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING