Hem NyheterNyhet WB High Coast Whisky i ny miljövänligare flaska

High Coast Whisky i ny miljövänligare flaska

av Livets Goda

Den 1 mars 2024 lanseras High Coast Distillerys första produkt i en ny lättare och miljövänligare flaska. Inledningsvis är det Mountains 01 Multråberget som säljs i den nya flaskan. Under en övergångsperiod kommer både den nya och gamla flaskan användas i produktionen.

Den nya 500ml flaskans vikt uppgår till 480 gram och är 20 procent lättare än den tidigare. Andelen returglas i den nya flaskan uppgår till 55-60 procent och tillverkas uteslutande med fossilfri el hos Ardagh Group i svenska Limmared.

“För oss är detta en självklar del av vårt pågående hållbarhetsarbete. Vår nya flaska är noga utformad för att minska både glasvikt och utsläpp.” – Roger Melander, Master Distiller

Livets Goda om whiskyn;

High Coast Mountains 01 Multråberget, 51%
Höga Kusten / Sverige / High Coast Distillery / 500 ml / Nr 41623 / 799 kr / 93
Rökig akt vars råsprit getts en lagring i snitt under 8,18 år i bourbon och Pedro Ximénes fat. Resultatet är ursnyggt med smekande kraft i sitt ABV. Strukturellt en finessigt vinös transparens i sin intensitet och energi. Fruktigheten knyter ett naturligt agerande samband mellan apelsinnosad citrus, karamelliserade äpplen och körsbär samt fikon och sultanrussin. Vissa nötkinder och vanilj, toffée och choklad appellerar vår kärlek till det söta. Rökigheten sätter en mer cigarraskig och skogsbrinnade ådra med fin precision.

RELATERAD LÄSNING