High Coast Whisky världsbäst i London

Livets Goda 11 Feb, 2019
Whisky och Bourbon Den kanske mest prestigefyllda whiskytävlingen World Whiskies Awards har nu tillkännagett vinnarna för 2019. High Coast Distillery tilldelas guldmedalj för Dálvve Sherry Influence och Festival 2018 utsågs till bästa svenska whiskyn NAS.

World whisky Awards är en mycket respekterad tävling som varje år lockar i stort sett alla världens whiskydestillerier till London. Ingen annan whiskytävling har ett lika brett och mångfacetterat startfält. Bakom arrangemanget står Whisky Magazine, ett av världens främsta whiskymagasin. Det omfattande juryarbetet utförs av fler än 40 ledande whiskyjournalister och branschexpertis från hela världen.

–­ Det är oerhört glädjande att vår whisky tilldelas både guldmedalj och utses till vinnare i en så stor internationell tävling. Vi vet att vi gör en fantastisk whisky och noterar med stolthet att den stora whiskyvärlden också tycker det, säger Henrik Persson Sälj- & Marknadsdirektör på High Coast Distillery.

Guldmedalj i klassen Swedish Single Malt NAS tilldelades: Dálvve Sherry Influence; en delvis sherrylagrad cirka femårig whisky med tydliga sherrytoner och en liten touch av rök. Systembolagsnummer 11 848: Pris 499 kr

Till vinnare i klassen Swedish Single Malt NAS utsågs: Festival 2018; en limiterad exklusiv utgåva som endast kan beställas av besökare på den årliga whiskyfestivalen i juni på High Coast Distillery.

Priserna delas ut på en stor galamiddag i London den 28 mars med journalister och branschexpertis från hela världen på plats.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Rekordförsäljning av alkoholfri öl i Sverige

Whisky och Bourbon Konsumenttrender och utvecklad bryggteknik gör att allt fler svenska konsumenter…
16 Aug, 2019

Förhandsboka Penfolds Collection hos Winefinder

Vin Den 20/9 kl är det Sverigepremiär för Penfolds Collection 2019.…
16 Aug, 2019

Ca'Marcanda startar igång en höst fylld av Gaja

Vin Lively Wines lanserar 2 viner från Ca’Marcanda, Gajafamiljens egendom i…
14 Aug, 2019

Svenskarnas favoritmat på resan

Mat och Restaurang En ny undersökning från eBeach.se avslöjar svenskars matpreferenser på solsemestern.…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet