High Coast Whisky världsbäst i London

Livets Goda 11 Feb, 2019
Whisky och Bourbon Den kanske mest prestigefyllda whiskytävlingen World Whiskies Awards har nu tillkännagett vinnarna för 2019. High Coast Distillery tilldelas guldmedalj för Dálvve Sherry Influence och Festival 2018 utsågs till bästa svenska whiskyn NAS.

World whisky Awards är en mycket respekterad tävling som varje år lockar i stort sett alla världens whiskydestillerier till London. Ingen annan whiskytävling har ett lika brett och mångfacetterat startfält. Bakom arrangemanget står Whisky Magazine, ett av världens främsta whiskymagasin. Det omfattande juryarbetet utförs av fler än 40 ledande whiskyjournalister och branschexpertis från hela världen.

–­ Det är oerhört glädjande att vår whisky tilldelas både guldmedalj och utses till vinnare i en så stor internationell tävling. Vi vet att vi gör en fantastisk whisky och noterar med stolthet att den stora whiskyvärlden också tycker det, säger Henrik Persson Sälj- & Marknadsdirektör på High Coast Distillery.

Guldmedalj i klassen Swedish Single Malt NAS tilldelades: Dálvve Sherry Influence; en delvis sherrylagrad cirka femårig whisky med tydliga sherrytoner och en liten touch av rök. Systembolagsnummer 11 848: Pris 499 kr

Till vinnare i klassen Swedish Single Malt NAS utsågs: Festival 2018; en limiterad exklusiv utgåva som endast kan beställas av besökare på den årliga whiskyfestivalen i juni på High Coast Distillery.

Priserna delas ut på en stor galamiddag i London den 28 mars med journalister och branschexpertis från hela världen på plats.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet