Hem Whisky & Bourbon Highland Park 15 Years – Följsamt elegant & distinkt muskulös

Highland Park 15 Years – Följsamt elegant & distinkt muskulös

av Livets Goda

Idag lanseras en ny, efterlängtad buteljering för de hugade, svenska whiskyfansen – Highland Park 15 Years. För att skapa denna buteljering så har Gordon Motion, Master Whisky Maker, primärt använt sig av sherrykryddade europeiska fat, stöttat med amerikanska, vilket buteljerats i en styrka om 44%.

Highland Park 15

Chefredaktör Anders Enquist om Highland Park 15 Years

Orkney pärlan Highland Park var en tid under andra hälften av 80-talet det mest distingerade som kunde beställas som avec efter avslutat middag, på krogen eller hemmavid. Dåtida trend kan vi kalla det. Destilleriet har sedan dess finslipat sin whisky´s kraft och utstrålning till whiskymagiska höjder. Man har hittat den perfekta balansen mellan av att vara både distinkt muskulös och följsamt elegant. Fatarbetet utförs med stor kännedom om när, hur, var och hur länge.

Denna buteljerade 15-åring har en transparens i sin energi och intensitet som luftar kraften och släpper in luft som ger just styrkan ett öppet fönster. Det mineraliskt maritima fästet som sätter riktlinjerstrukturellt med vinös kraft är osvikligt i fruktighetens paneler av citrus, äpplen, russin och körsbär med en ytterst attraherande vanilj, toffée och chokladpenslad sötma. En subtil rökighet pulserar och vi landar där vi började: distinkt muskulös och följsamt elegant.

95p

Highland Park 15 Years, 44%
Nr 41573 (700 ml), 1095 kr
Highlands, Skottland

Whiskyn lanseras i Systembolagets webblansering idag, den 29:e februari klockan 10:00. Whiskyn finner ni HÄR

Läs gärna också; Highland Park 18 Years Single Cask – en utsökt whisky

RELATERAD LÄSNING