Hem Whisky & Bourbon Highland Park 54 Years i veckans webblansering

Highland Park 54 Years i veckans webblansering

av Livets Goda

Highland Park 54 Years: Denna sällsynta utgåva kommer att finnas tillgänglig som en webblansering den 23 november i Sverige med enbart en flaska till försäljning. Endast 225 flaskor har skapats av denna årgång.

Highland Park 54 Years

Highland Park 54 Years

Gordon Motion, Highland Park Master Whisky Maker, säger: “Denna exceptionellt sällsynta 54 åring har tillverkats genom mycket långsam mognad och harmonisering. Som en fjärdedel av Highland Parks liv tyckte vi att det var ett passande sätt att markera vårt 225-årsjubileum; född och skapad i hjärtat av Orkney.”

Highland Park 54 yo presenteras i en unikt präglad flaska, inuti en vacker låda tillverkad av exklusiv skotsk ek. Lådan är designad av den prisbelönte konsthantverkaren och formgivaren, John Galvin, inspirationen till lådan kommer från klipporna i Yesnaby på Orkney. Varje träbit är handblästrad, och varje låda är unik med variationer i färgen. Flaskan är framtagen av Michael Rudak, Senior Designer på Stoelzle Flaconnage. Varje detalj på flaskan är genomtänkt, strukturen är till exempel inspirerad av den gamla röda sandstenen vid Yesnaby-klipporna.

Highland Park 54 yo finns tillgänglig som en webblansering hos Systembolaget den 23 november klockan 10.00.

Highland Park 54 yo
Pris: 500 000 kr
Alkoholhalt: 46,9%
Volym: 700 ml
Artikelnummer: 41518
Lanseringsdatum: 23 november 2023

RELATERAD LÄSNING