Hem Whisky & Bourbon Highland Park Cask Strength No.3 på ingång

Highland Park Cask Strength No.3 på ingång

av Livets Goda

Det Orkney-baserade destilleriet Highland Park lanserar senare i höst, sannolikt runt slutet av oktober, den senaste buteljeringen av sin Cask Strength på halvflaska, No.3. Redan idag är buteljeringen tillgänglig i mer än 150 av Systembolagets butiker men då i en tidigare tappning.  

Cask Strength Release No.3 använder en större proportion av Orkney-rökt malt vilket resulterat i en rökigare stil jämfört med de andra utgåvorna i serien. Single malten har främst lagrats i amerikanska och europeiska first fill-fat som tidigare innehållit sherry. En mindre andel har lagrats i använda fat. Cask Strength-serien är ett permanent tillskott till Highland Park-portföljen. Varje buteljering följer en linje där destilleriets signum blir tydligt men med variationen som varje batch medför då faten varierar och likaså alkoholstyrkan.

Highland Parks master destiller Gordon Motion förklarar cask strength-stilen som en möjlighet att gå på upptäcktsfärd bland doft- och smakintrycken. Gordon menar att: ”Med Cask Strength så har du en fantastisk möjlighet att upptäcka den smak som bäst passar dig genom att addera vatten, is eller hur du nu föredrar din whisky.”

Highland Park Cask Strength Release No.3 har kammat hem dubbelt guld i San Francisco World Spirits Competition 2021 och guldmedalj i Scotch Whisky Masters.

Highland Park Cask Strength Release No.3 på Systembolaget i slutet av oktober
artikel 55402, 350 ml, 64,1%, 329 kronor

 

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING