Hem Whisky & Bourbon Highland Park introducerar Full Volume

Highland Park introducerar Full Volume

av Livets Goda

Inspirationen bakom förpackningen kommer från gamla gitarrförstärkare och för att ytterligare illustrera synergin mellan musik och whisky så visar reglagen på sidan olika smakmått av Bourbon, torv, vanilj och frukt. 

Jason R. Craig, Brand Director, Highland Park, kommenterar: “Det finns många likheter mellan att skapa whisky och musik. I musik finjusterar du frekvenser för att hitta rätt ton och karaktär och på samma sätt justerar vi hela tiden för att hitta rätt när vi producerar whisky.”

”Musikproducenten ser till att musiken är balanserad på alla nivåer – även på högsta volym. Att höja volymen kan annars resultera i ett förvrängt resultat, förlust av subtilitet eller i värsta fall missljud och obalans. Likväl måste whiskymakaren ha en djup förståelse för materialen han arbetar med när han skapar whisky. Det är hans ansvar att hitta balans mellan de olika smakerna och låta varje smak hitta sin plats i en harmoni – det är ett sant hantverk”, fortsätter Jason R. Craig.

För att visa sambandet mellan musik och whiskytillverkning har Highland Park samarbetat med musikproducenten och låtskrivaren Saul Davies för att skapa ett unikt musikstycke för Full Volume. 

Highland Park FULL Volume
Lansering: 1 februari (notera: Endast tillgänglig mellan 1-4 februari genom Systembolagets webblansering)
Pris: 899 SEK
Volym: 700ml
Alkoholvolym: 47,2%
Artikelnummer: 40170

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING