Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Hissa gomseglet för det nyskördade Guji-kaffet

Hissa gomseglet för det nyskördade Guji-kaffet

av Livets Goda

För två veckor sedan kom skeppet från Etiopien. Med kaffebönor som skördades av 136 bönder i början av året och därefter förädlades av Getachew Zeleke på farmen Dimtu Tero. Idag rostar Koppar dessa för dig. När man brygger kaffet får man en fruktbomb i koppen – prova gärna även att kallbrygga detta kaffe!

KAFFET SOM ÄLSKAR SOLEN

Ett av världens bästa kaffen i säsong just nu. Sprängfyllt med jordgubbar, blåbär, grape och jasmin. Förädlat med den torra metoden (natural). Läs mer om Guji-regionen och Getachew Zelekes farm här.

Pris: 99 kr med gratis frakt
(Man tjänar på att prenumerera, då är priset bara 79 kr. Ange detta i kassan).

Beställ Etiopien Ekologisk Guji här >>

HEMLIGHETEN BAKOM COLD BREW

Svalkande och uppiggande på samma gång. Lika lätt att brygga som vanligt kaffe. Och oj – vad kul att variera med.
Cold Brew på morgonen är uppvaknande med eller utan mjölk till frukost, till lunch får man fräschheten med en enkel apelsinskiva i och när solen sjunker och musiken höjs sitter en tonic-drink perfekt på terrassen.

Ta 1 liter iskallt vatten, 115 gram grovmalet lätt rostat och fruktigt kaffe, ställ i kylen för att dra i 12-16 timmar. Filtrera. Njut!

Beställ färdigmald Cold Brew Guji HÄR >>

SOMMARDRINKEN

Fyll på ett härligt glas med isbitar, fruktskivor, en blandning av 10 cl Cold Brew och 10 cl tonic. Vill du så spetsar du med 4 cl Gin. Sommaren är garanterat här!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING