HKScan vinner SM-titel och får hedersomnämnande för ekologisk korv

Livets Goda 9 Nov, 2018
Mat och Restaurang Den 8 november, gick den tionde upplagan av Chark-SM av stapeln där Sveriges bästa charkuterier utses. Hedersutmärkelsen för Bästa ekologiska produkt gick till HKScan för vår ekologiska kallrökta korv och totalt vann HKScan 43 medaljer plus SM-titeln.

Under eftermiddagen delades hedersutmärkelsen för bästa ekologiska produkt ut. Vinnare var vår kallrökta ekologiska korv. Domarnas motivering löd: ”En vacker korv med god, syrlig smak som växer.”

- Det känns fantastiskt roligt. Vi vet att det är en bra produkt och nu får vi det bekräftat. Det är verkligen en fjäder i hatten. Det är en traditionell och hantverksmässigt producerad korv som är rökt över alspånsbädd med en hög kötthalt, säger Carina Lauer, produktutvecklare för charkuterier på HKScan.

HKScan vann totalt över 40 medaljer av olika valörer under SM. Svensk mästare i år blev vår Läckökorv, en vanlig favorit på julbordet.

- Vi är jätteglada över att våra härliga korvar Läckökorv och Kallrökt korv vann de fina priserna Svensk mästare respektive Hederspris för bästa ekologiska produkt. Att vår Gourmetjulskinka fick en guldmedalj är också väldigt roligt. Det är en fantastik produkt! Detsamma gäller vår gårdsmärka lufttorkade skinka och högrevshamburgare. Att vi totalt fick motta 8 guldmedaljer, 21 silver och 14 bonsmedaljer är enligt mig ett resultat av bra kött och andra råvaror, gediget hantverkskunnande och passionerade medarbetare, säger Sara Bergqvist Director Categories & Marketing Sweden.

Hela listan med titlar och medaljer för HKScan
Svensk Mästare
• Scan Läckökorv
Hederspris – Bästa ekologiska produkt
• Scan Kallrökt korv ekologisk
Guld
• Scan Högrevsburgare
• Scan Gourmet Julskinka
• Scan Lufttorkad skinka Gårdsmärkt
• Scan Grillkorv ost och bacon
• Scan Chorizo de primenton
• Scan Kallrökt korv ekologisk
• Scan Cognacsmedwurst
• Scan Delikatessmedwurst
Silver
• Scan Deli Falukorv
• Scan Jägarfalu
• Scan Griljerad julskinka av Rapsgris, hel och skivad
• Scan Kokt oxbringa sous vide, hel och skivad
• Scan Kokt Skinka, Svenska Gårdar
• Pärsons Kokt saltrulle, skivad
• Pärsons grillad kyckling, skivad
• Scan Kokt delikatess skinka
• Pärsons rökt Emilskinka
• Scan Deli Grillkorv
• Scan Deli Prinskorv
• Scan Chorizo
• Scan Bratwurst
• Scan Green Chorizo
• Scan Småländsk lökkorv
• Scan Gammeldags enrisrökt korv
• Scan kalvsylta
• Scan gräddleverpastej
• Scan ugnsbakad leverpastej
• Scan Råkorv Chorizo
• Scan Råkorv Kolbasz
Brons
• Scan Falukorv
• Scan Rapsgris Julskinka
• Scan Lättrökt julskinka
• Scan Piggham julskinka
• Scan Källarrökt nötytterlår
• Pärsons basturökta Emilskinka, skivad
• Pärsons rökt Emilkalkon
• Scan svenska gårdar Rökt skinka, skivad
• Scan svenska gårdar Basturökt skinka, skivad
• Scan Grillkorv tunt skinn
• Scan Deli Frukostkorv
• Pärsons cognacmedwurst
• Scan Skåneleverpastej
• Scan Kokt Medwurst


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet