HKScan vinner SM-titel och får hedersomnämnande för ekologisk korv

Livets Goda 9 Nov, 2018
Mat och Restaurang Den 8 november, gick den tionde upplagan av Chark-SM av stapeln där Sveriges bästa charkuterier utses. Hedersutmärkelsen för Bästa ekologiska produkt gick till HKScan för vår ekologiska kallrökta korv och totalt vann HKScan 43 medaljer plus SM-titeln.

Under eftermiddagen delades hedersutmärkelsen för bästa ekologiska produkt ut. Vinnare var vår kallrökta ekologiska korv. Domarnas motivering löd: ”En vacker korv med god, syrlig smak som växer.”

- Det känns fantastiskt roligt. Vi vet att det är en bra produkt och nu får vi det bekräftat. Det är verkligen en fjäder i hatten. Det är en traditionell och hantverksmässigt producerad korv som är rökt över alspånsbädd med en hög kötthalt, säger Carina Lauer, produktutvecklare för charkuterier på HKScan.

HKScan vann totalt över 40 medaljer av olika valörer under SM. Svensk mästare i år blev vår Läckökorv, en vanlig favorit på julbordet.

- Vi är jätteglada över att våra härliga korvar Läckökorv och Kallrökt korv vann de fina priserna Svensk mästare respektive Hederspris för bästa ekologiska produkt. Att vår Gourmetjulskinka fick en guldmedalj är också väldigt roligt. Det är en fantastik produkt! Detsamma gäller vår gårdsmärka lufttorkade skinka och högrevshamburgare. Att vi totalt fick motta 8 guldmedaljer, 21 silver och 14 bonsmedaljer är enligt mig ett resultat av bra kött och andra råvaror, gediget hantverkskunnande och passionerade medarbetare, säger Sara Bergqvist Director Categories & Marketing Sweden.

Hela listan med titlar och medaljer för HKScan
Svensk Mästare
• Scan Läckökorv
Hederspris – Bästa ekologiska produkt
• Scan Kallrökt korv ekologisk
Guld
• Scan Högrevsburgare
• Scan Gourmet Julskinka
• Scan Lufttorkad skinka Gårdsmärkt
• Scan Grillkorv ost och bacon
• Scan Chorizo de primenton
• Scan Kallrökt korv ekologisk
• Scan Cognacsmedwurst
• Scan Delikatessmedwurst
Silver
• Scan Deli Falukorv
• Scan Jägarfalu
• Scan Griljerad julskinka av Rapsgris, hel och skivad
• Scan Kokt oxbringa sous vide, hel och skivad
• Scan Kokt Skinka, Svenska Gårdar
• Pärsons Kokt saltrulle, skivad
• Pärsons grillad kyckling, skivad
• Scan Kokt delikatess skinka
• Pärsons rökt Emilskinka
• Scan Deli Grillkorv
• Scan Deli Prinskorv
• Scan Chorizo
• Scan Bratwurst
• Scan Green Chorizo
• Scan Småländsk lökkorv
• Scan Gammeldags enrisrökt korv
• Scan kalvsylta
• Scan gräddleverpastej
• Scan ugnsbakad leverpastej
• Scan Råkorv Chorizo
• Scan Råkorv Kolbasz
Brons
• Scan Falukorv
• Scan Rapsgris Julskinka
• Scan Lättrökt julskinka
• Scan Piggham julskinka
• Scan Källarrökt nötytterlår
• Pärsons basturökta Emilskinka, skivad
• Pärsons rökt Emilkalkon
• Scan svenska gårdar Rökt skinka, skivad
• Scan svenska gårdar Basturökt skinka, skivad
• Scan Grillkorv tunt skinn
• Scan Deli Frukostkorv
• Pärsons cognacmedwurst
• Scan Skåneleverpastej
• Scan Kokt Medwurst


Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

O/O Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019

Felix Veggie växer med tre vegetariska soppor

Mat och Restaurang En tomat- och mozzarellasoppa, en vegansk gulasch och en sötpotatis-…
18 Mar, 2019

Jura lanserar 12-åring i halvflaska med ny profil

Whisky och Bourbon Jura har genomgått en omfattande förändringsprocess och Jura Destilleriets Master…
18 Mar, 2019

Lansering den 22:a mars - A Christmann IDIG Riesling Grosses Gewächs

Vin Årgången 2017 inledde med en hel del nederbörd men utan…
18 Mar, 2019

Rester blir till rätter med Restakuten

Mat och Restaurang Nu startar Willys Restakuten: en tjänst på Instagram där användarna…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet