Högberga Gårds heta källa blev en iskall bubbelpool

Högberga Gård har genom historien varit en plats för livsnjutare, oavsett om det handlat om att njuta av dyrbar konst, fina viner, gastronomiska måltider eller avkopplande bad. Nu förstärks den passionerade upplevelsen ytterligare, med en het spakälla, insprängd i berget vid Paviljongen. Och när källan i går skulle invigas var det självklart att göra det med lite extra lyxig inramning. Dagen till ära fylldes den med 8000 liter äkta champagne. – Jag var den första att välkomna detta galna och fantastiska event. Det krävs 8000 liter champagne för att fylla källan vilket ger oss vår historiskt största order genom tiderna. Vi har fått kalla in extra personal för att kunna klara av leveransen men det är absolut ett lyxproblem, säger Sara Fors, försäljningschef på Vingruppen. Många kända gäster, livsnjutare och konnässörer var på plats vid invigningen, en av dem var Carl Jan Granqvist som även var den som drack det första smakprovet direkt från källan. – Jag kunde inte hindra mig själv när jag såg den där läckra, enorma källan fylld av härligt bubblande champagne, jag var helt enkelt tvungen att böja mig ner och sörpla i mig några ljuvliga klunkar, säger Carl Jan. När källan tappats på Champagne ska den fyllas med friskt källvatten som ska värmas till 37 graders värme. Den kommer att rymma plats för 16 badande gäster som kan njuta av utsikten över Stockholms skyline såväl kylslagen vinter som varm sommar. Högberga Gård är välkända för att tänja gränserna för vad som är möjligt och det kommer med största sannolikhet att bli fler liknande galna event framöver. – Det går bra nu! Då blir vi ännu modigare, säger en nöjd hotelldirektör, Tina Dernelid och refererar till det rekordår som just passerat och det ljusa bokningsläget framåt.