Hem NyheterNyhet WB Högsta pris till O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin i The Spirit Business Gin Masters

Högsta pris till O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin i The Spirit Business Gin Masters

av Livets Goda

I måndags tillkännagavs vinnarna av världens främsta ginsorter i en av de mest ansedda branschtävlingarna, The Spirit Business Gin Masters. Årets upplaga hade över hundra deltagande ginproducenter och juryn har genom blindprovningar provat sig igenom och bedömt över flera hundra ginsorter. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin belönades med högsta priset i kategorin London Dry Gin.

Varje år utser tidskriften The Spirits Business årets främsta ginsorter i den prominenta tävlingen The Spirit Business Gin Masters som går av stapeln i London. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin vann det mest förnämsta priset av dem alla, Masters, i kategorin London Dry Gin. En Master innebär att produkten får mer än 90 poäng av 100 möjliga från varje domare.

– Det är alltid lika spännande när de ringer för att meddela resultatet. Konkurrensen är hård och att vinna det högsta priset är både fantastiskt roligt och gör mig otroligt stolt, säger Linda Nordebäck, Senior Brand Manager för O.P. Anderson på Altia.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ny produkt och den första ginen under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery.

– Det är extra kul att ett nytillskott får den här utmärkelsen i den här prestigefulla tävlingen. Dessutom är utnämningen ett bevis på att produkten håller hög kvalitet, fortsätter Linda.

Läs gärna vad Livets Goda tyckte om ginen här >>>

O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ekologisk hantverksgin som dessutom är en helsvensk produkt skapad av kryddmästare Jonas Odland. Tillverkningen sker vid O.P. Anderson Distillery, beläget i Matfors utanför Sundsvall. Här skapar man svensk dryckeshistoria och den lilla orten uppe i de norrländska skogarna är även hemvist för produktionen av bland annat O.P. Anderson Aquavit. Produkten är den första gin att produceras i destilleriet och lanserades i Sverige tidigare i år. Den har hittills tagits emot väldigt väl av de svenska konsumenterna.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING