På grund av den rådande situationen med coronaviruset så sökes kockar framför allt i Stor-Stockholm. “Vi har under den senaste veckan fått många förfrågningar via sociala medier om att leverera mat och vi behöver fler kockar, framför allt i närliggande förorter”, säger Johan Fors, köksmästare och partner i Hoodifood.
Hoodifood är ett nätverk av kockar som lagar mat från sina hemmakök. Maträtterna och recepten är speciellt framtagna för att passa en proffskock i sitt hemmakök. Kockarna kan även välja att laga sina egna favoriträtter efter noggrann genomgång av recept och innehåll i samarbete med Hoodifoods kökschef.
“Vi siktar på att ta in minst 50 kockar under de närmaste månaderna för att kunna serva efterfrågan,” säger Johan Fors.
Hur funkar det med hygien när kockarna lagar mat hemifrån?
“Precis som alla restauranger så är vi ett livsmedelsbolag och följer samma noggranna hygienregler. Vi har utvecklat ett egenkontrollprogram anpassat för kockar som lagar mat från sina hemmakök,” säger Johan Fors.