Hop Notch köper Waxholms Bryggeri

Livets Goda 4 Oct, 2018
Whisky och Bourbon Hop Notch köper Waxholms Bryggeri. För mindre än ett år sedan slutade Jessica Heidrich som den framgångsrika bryggmästaren för S:t Eriks Bryggeri. Ryktena och spekulationerna har varit många om vad hon och Magnus Karperyd skulle hitta på. Den 1 oktober blev affären klar.

Att det skulle bli ett eget bryggeri var Jessica klar över från början, men var och hur var mera öppet. I samband med det kom de i kontakt med Per-Eric Grön, grundaren och ägaren till Waxholms Bryggeri.

Jag har utvecklat bryggeriet så långt jag kunnat och längtat lite efter en kompanjon kunnig i branschen med potential att driva in i nästa fas, och då träffade jag Jessica & Magnus”, säger Per-Eric.

Hop Notch kommer att brygga innovativa öl under egen hatt, men även fortsätta att vårda och utveckla Waxholms Bryggeri. Med två fantastiska varumärken att jobba med så kan Jessica med Hop Notch ta ut svängarna som hon vill och ha kul, öppna humlepåsarna rejält och experimentera mera med smaker. För Waxholms Bryggeri ser hon fram emot att finslipa på de klassiska ölstilarna.

Waxholms Bryggeri är en riktig skärgårdspärla som doftar och låter hav, frihet, segel, tradition” säger Jessica och fortsätter ”Vi har letat efter en häftig lokal med ordentlig takhöjd, och nu kommer vi brygga i en biograf med havsutsikt!

I samband med att Jessica och Per-Eric träffades hade Per-Eric även börjat planera och bygga upp Waxholms Bryggeripub, ett tasting room i samma hus som bryggeriet. Timingen var perfekt.

Jessica har ett erkänt gott rykte i branschen, både i Sverige och internationellt. Hon anlitas som öldomare i bla Australien, Nya Zeeland och i USA och dömer i prestigefyllda World Beer Cup, världens största öltävling. Det är fantastiskt roligt att vi fått någon så duktig som verkligen kan sätta Waxholm på ölkartan. En riktig fjäder i hatten att det är just Jessica Heidrich som köper bryggeriet och vill driva det vidare”, säger Per-Eric.

Just nu är det julöl i tankarna, men så fort de jäst färdigt och tappats, så bryggs första ölen från Hop Notch och beräknas bli färdig för lansering i mitten av november.

Om Waxholms Bryggeri:

Bryggeriet ligger i hamnen på gamla KA1s område, i det som var kustartilleriregementes biograf.  Där installerade Per-Eric Grön, Diplomerad Bryggare från Den Skandinaviske Bryggerhøjskole, 2015 mikrobryggeriet Waxholms Bryggeri. Bryggeriets öl finns på Systembolaget i lokalt och småskaligt sortiment (TSLS). För närvarande i Systembutiker i Vaxholm, Arninge, Täby Centrum och beställningsbart i hela landet. Ölen finns även på Waxholmsbåtarna och på många restauranger i Vaxholm.


Josefine ”Ölgäris” Törnqvist är Årets Ölutvecklare 2018

Whisky och Bourbon Josefine ”Ölgäris” Törnqvist har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2018” för…
23 Oct, 2018

Ölen och maten: Löksoppa med prästosttoast till Krusovice Imperial

Mat och Restaurang Löksoppa med toast är en fransk klassiker. Vi förnyar den…
22 Oct, 2018

Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018

En chardonnay som är lojal mot såväl druva som ursprung

Vin Piemonte är nog för en lejonpart av vinkonsumenter synonymt med…
18 Oct, 2018
Artikelarkivet