Hem NyheterNyhet WB Hot n’Sweet – den ikoniska lakritslikören från 1993 byter design

Hot n’Sweet – den ikoniska lakritslikören från 1993 byter design

av Livets Goda

Hot n’Sweet lanserar en ny uppdaterad design på den ikoniska lakritslikören från 1993. Varumärket har tittat tillbaka i designarkiven och lanserar en uppdaterad version av flaskans originaldesign från 1993 med svart flaskdesign och produktens igenkännande blå toner och klassiska uttryck från 90-talet.

Denna ikoniska lakritslikör skapades år 1993 av det danska företaget Strandgaarden Wines & Spirits. Smaken av lakrits kommer från den klassiska finska salmiakkaramellen Turkisk peppar (Tyrkisk peber) som haft en trogen konsumentskara ända sedan 70-talet. Den turkiska pepparn gifter sig med vodka, med en alkoholhalt på 32 % och serveras optimalt som en kyld shot. Ett original som än idag tillverkas på samma sätt som för över 25 år sedan.

Det sägs att originalreceptet till Hot n’Sweet “Turkisk Peber” skapades ombord på ett kryssningsfartyg mellan Oslo och Köpenhamn. En tävling ägde rum bland fartygets bartendrar och uppgiften var att skapa den mest kreativa drinken. Vinnaren beslutade sig för att använda salmiakkarameller tillsammans med vodka och kombinationen blev oväntat lyckad.

Under de kommande åren försökte många att imitera den vinnande drinken, men balansen mellan rätt mängd vodka och lakritsgodis var inte så lätt att åstadkomma och resulterade i att en hel del hushållsmixrar förstördes under försöken.

Hot n’Sweet | Tyrkisk Peber

Tillverkad i Danmark
Artikelnummer: 731
Pris: 249 sek
Flaska: 700 ml
Alkoholhalt: 32%
Producent & Leverantör: Arcus Sweden AB

Den nya designen finns tillgänglig på ca 300 Systembolag runt om i landet med startdatum 2020-04-10.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING