I vår öppnar Hotel Riverton upp nya View Skybar & Restaurant. På våning 12 är restaurangen belägen med en fantastisk utsikt över hela hamninloppet. Detta är etapp 3 av hotellets stora och omfattande renovering.
2020 var den första etappen klar av Hotel Rivertons omfattande renovering och tillbyggnad av samtliga ytor klara. Hotellet hade då fått en helt nydesignad lobby och lobbybar – The Livingroom, event och frukostrestaurangen – Restaurant ONE , konferens och mötes lokaler samt tillbyggnaden av 5 penthouse rum med privata terrasser mot älven och Serenity Spa & Gym. Nu är det dags för nya View Skybar & Restaurant att öppna upp under slutet av mars.
Designen av nya View Skybar & Restaurant är stilig och elegant vilket skapar en lugn känsla av Contemporary modern elegans. Inredningen är tidlös med specialdesignade möbler skapade av Maria Montecinos Franjola kompletterad med designfavoriter som tex handgjorda stolar från exklusiva Poltrona Frau. Maria Montecinos Franjola samt ägarparet står för designutformningen.
– Vår ambition med nya View Skybar & Restaurant är att vi vill skapa en unik kvalitetsrestaurang – en destination för våra gäster, både för göteborgaren och tillresta. Vi oerhört stolta över att vi har rekryterat personal med mycket hög kunskapsnivå, säger Lotta och Magnus Hedlund, ägare av Hotel Riverton.
Linda Råsberg, heter den nya restaurangchefen som senast arbetat på Götaplatsgruppen.
– I View Skybar & Restaurant kommer vi att ge våra gäster en fantastisk upplevelse med god mat och dryck i en magisk miljö. Krångligare än så är det inte. Jag är skolad på ”finkrogar” med allt vad det innebär, vilket har gett mig yrkesstolthet och en trygghet som jag vill sprida vidare till mina yngre kollegor, säga Linda Råsberg – restaurangchef i View Skybar & Restaurant.
Maten i View är skandinavisk med fokus på västkusten. Lokala råvaror med internationella influenser. Den nya köksmästaren heter Christoffer Andersson och har bland annat jobbat på Aquavit i Stockholm, Gripsholmsvärdshus i Mariefred och Restaurang Tvåkanten i Göteborg.
– Mitt mål på Hotel Riverton är att utvecklas tillsammans med vår nya restaurangchef Linda och vårt team så att View blir en självklar mötesplats som erbjuder ett högklassigt restaurangbesök med mat lagad från grunden med lokala råvaror. säger Christoffer Andersson – köksmästare.
I baren kommer det att serveras cocktails med fokus på samarbeten med lokala distributörer, örter, bär, frukter och till och med blad plockade i skogen av den nya barchefen Arber Bamci.
– Just nu ser mitt team och jag fram emot att komponera fräscha vårcocktails med ingredienser som grapefruit, blodapelsin, hibiscus, calendola (ört från Medelhavet) brännässla och rabarber, säger Arber Bamci – barchef.