Hem Whisky & Bourbon Hotel Starlino – en ny benchmark för italiensk aperitivo!

Hotel Starlino – en ny benchmark för italiensk aperitivo!

av Livets Goda

Har du koll på din aperitivo? Gillar du att mixa till en Spritz? Då kanske du vet vem Beppe Ronco är, vinmakare och master destiller vid Torino Distillati som står bakom Hotel Starlino Aperitivo. Om inte så har du något att se fram emot då Signor Ronco hör till Italiens främsta inom sitt gebit och det lär du snabbt konstatera efter att ha provat veckans dryckestips från Livets Goda – roséversionen av Hotel Starlino!

Aperitivon har väl aldrig varit så uppskattad som den är i nuläget och det har säkerligen att göra med Spritzens popularitet; drinken som mixar aperitivo med prosecco, club soda och blodgrapefrukt. Intresset har vermouth- och aperitivoexperterna vid Torino Distillati tagit fasta vid och skapat en serie buteljeringar där det senaste tillskottet är en roséversion som kryddats med bland annat malört, koriander, fläder, angelikarot och apelsinskal. Och allt är buteljerat i en synnerligen estetisk och iögonenfallande flaska som du lär behålla som vattenflaska eller dylikt när den väl är tömd. Och töms, ja det gör den snabbt för det här är ett riktmärke för aperitivo!

Livets Godas intryck av Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien

Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör då sannerligen inte oss besvikna såväl utseende- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan smaksatts med örter, kryddor och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet.

93 p

Roséaperitivon är såklart perfekt som drinkbas, tar Spritzen till en helt annan nivå, men hälld blott över några istärningar är inte så dumt det heller. Hotel Starlinos rosé-aperitivo finns i nästan 100 Systembolagsbutiker och till resten kan du beställa den utan ytterligare kostnad. En flaska (750 ml, 17%) kostar 269 kronor och har artikelnummer 78565.

Till Systembolaget HÄR >>>

Mer inspiration; Starlino tar spritzen till nya höjder! >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING