Hem Whisky & Bourbon Hotel Starlino – sätter nivån för Aperitivo!

Hotel Starlino – sätter nivån för Aperitivo!

av Livets Goda

Hotel Starlino: Har du koll på din aperitivo? Då vet du säkerligen vem Beppe Ronco är, vinmakare och master destiller vid Torino Distillati och tillika en av Italiens främsta inom sitt gebit som står bakom de synnerligt estetiskt tilltalande Hotel Starlino Aperitivo-flaskorna Rosé samt Elderflower.

Aperitivon befinner sig i ett gynnsamt läge med stigande efterfrågan på kvalitativa tolkningar av den italienska klassikern. Det har vermouth- och aperitivoexperterna vid Torino Distillati tagit fasta vid och skapat en serie buteljeringar där vi i Sverige kan njuta av Hotel Starlino Rosé, Elderflower samt Vermouth Rosso ( 750 ml & 100 ml). Livets Goda gör ett nedslag i de två förstnämnda.

Hotel Starlino

Glas på bild: Riedel Drink Specific, finns hos Sundqvist HÄR

Livets Goda om Hotel Starlino

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo, Italien
Nr 78656 (1750 ml, 17%) 269 kr, 93p
Italiensk aperitivo när det är som bäst; ja Starlino gör då sannerligen inte mig besviken såväl utseende- som innehållsmässigt. Den rosaskimrande aperitifen har en bas av vin på trebbianodruvan och har sedan kryddats med bland annat malört, koriander, fläder, angelikarot och apelsinskal och blommor som extraherats och mixats med vinet i bästa vermouth-anda. Den inbjudande doften uppvisar ett aromatiskt anslag med rosenblad, blodgrape och en komplex örtighet där malörtens betydelse är oomtvistlig. Söt ja, men med stor fräschör i det citrus- och apelsinfriska, smygande bitterhet och läckert stram skalbeska i det långa och kryddiga avslutet. Perfekt som drinkbas men är så pass högkvalitativ att jag gärna njuter av dess renhet och kryddighet i ensamt majestät över ett par istärningar. Fast en spritz på Hotel Starlino rosé, med prosecco, club soda och ett par skivor blodgrape, är i ärlighetens namn rätt svårslaget det också….

Hotel Starlino Elderflower Aperitivo, Italien
Nr. 57199, 750 ml, 17%, 269 kr, 92p

Nyanserad och aromatiskt hög doft av fläder, malört och örtagård. Citrus i form av blodapelsin och citron följer upp tillsammans med en jordigt kryddig och vaniljig ton. Smaken söt men fräsch och uppvisar en skönt kryddig intensitet med malörtsbitterhet, kryddnejlika, citrus, pomerans och långt, kvardröjande avslut. Elegant aperitivo som låter hela kryddkomplexiteten framträda och där flädernyansen är sobert integrerad.

Hotel Starlino Rosé Torino Aperitivo finns på +30 Systembolagsbutiker men kan, precis som Hotel Starlino Elderflower, beställas till föredragen Systembolagsbutik utan extra kostnad. Hitta din Starlino HÄR

Drinkinspiration Hotell Starlino

Starlino Spritz Rosé HÄR

Hugo Spritz HÄR

RELATERAD LÄSNING