Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Hotellen du ska besöka för renoveringsinspiration i sommar

Hotellen du ska besöka för renoveringsinspiration i sommar

av Livets Goda

Renoveringssugen? Slå två flugor i en smäll och ta tillfället i akt för inspiration på hemestern. Hotellkänslan inspirerar många svenskar när det kommer till inredning. Så varför inte hälsa på några av landets vackraste hotell nu i sommar? Till exempel Niehku Mountain Villa i hjärtat av Lappland, Kåseholms slott i Skåne eller Downtown Camper i Stockholm. GROHE tipsar om svenska hotell med särskild snygg badrum-och köksinredning.

Kåseholm

Hemmets hjärta, även känt som köket, är för många familjer mittpunkten i boendet och en naturlig samlingsplats. Istället för att gömma undan matlagningen har rummet centrerats och blivit mer levande. Och om gäster kommer över vill därför många att köket ska vara en inbjudande sällskapsyta. Badrummet däremot är desto mer privat, en frizon i hemmet och en allt mer given plats för avkoppling.

Kåseholm

– Renoveringar hemma såväl som i sommarhus spås öka kraftigt i sommar då de flesta svenskar kommer att byta ut semesterresan mot en semester på hemmaplan. Vi har redan sett en ökad efterfrågan på produkter som passar för hemmafixaren. För att uppnå känslan som eftersöks vid renovering är det viktigt att sätta upp tydliga visioner. Ett tips för att hitta inspiration är att besöka några av Sveriges vackra hotell. Det är nämligen så många som 17 procent av svenskarna som vill ha hotellkänsla i badrummet. GROHE återfinns på flera håll i landet och dessutom i olika stilar skapta för att inspireras av, säger Christina Holmberg, marknadschef på GROHE Sverige.

Niehku

Hit ska du resa på hemestern för badrums-och köksinspiration
Downtown Camper – Toppmodernt hotell med lyxiga rum beläget i centrala Stockholm. Om du har en minimalistisk inredningsstil och är ute efter enhetlig design är det hotellet för dig. Funktionella ytor, raka linjer och mörk accentinredning genomsyrar badrummen.
Kåseholms slott – Anrikt 1600-talsslott med historiska rum beläget i södra Skåne. Slottet har rustats upp omsorgsfullt och resultatet av renoveringen är både modernt och klassiskt. I den omtalade Bistro Ladan som ligger på ägorna har köket fått en makeover med köksinredning från Ballingslöv och kranar från GROHE. Utöver toppmoderna kökslösningar präglas köket av naturfärgade träinslag, öppna ytor och vacker belysning.
Niehku Mountain Villa – Unikt hotell som håller en hög arkitektonisk nivå precis vid Riksgränsen. Hotellet har till och med vunnit Unesco Prix Versailles för Europas bästa hotellinredning. Här får gäster ta del av utvalda duschmunstycken och handkranar från serien GROHE Essence samt GROHE Euphoria i färgen ”Hard Graphite”. Inredningen inspireras av den mäktiga omgivningen och badrummen genomsyras av mörk sten och naturnära detaljer.

Downtown Camper

Om undersökningen:
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Ipsos Norm på uppdrag av GROHE. Undersökningen genomfördes den 24–31 januari 2020 i form av en webbenkät. Sammanlagt har 1000 svenskar deltagit i åldrarna 18 år och äldre. Resultatet är statistiskt säkerställt och riksrepresentativt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING