Hem NyheterNyhet WB Hyllad GT-glögg gör comeback

Hyllad GT-glögg gör comeback

av Livets Goda

Succén är tillbaka, Swedish Tonic återlanserar sin omåttligt populära Gin och Tonic-glögg med förfinade julsmaker. Förra året såldes 10 000 flaskor på ett dygn och den vältande efterfrågan lär bli minst lika stor vid släppet 1 november 2020.

– Vi har gett julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i möte med den varma men inte allt för söta julen, säger Anton Askenström, Co-founder, Swedish Tonic.

Förra året sålde Swedish Tonics GT-glögg slut på ett dygn med över 10 000 sålda flaskor
– Glöggens popularitet glädjer oss och visar folkets kärlek till vår mest älskade högtid och den omättade hypen av gin och tonic, fortsätter Anton.

I år är glöggen tillbaka med ett förfinat recept och innehåll.
– Vi har lagt mycket tid på förbättring och skapat en häftigare smak med schyssta råvaror, långt bortom den klassiska glöggen, säger Anton Askenström.

GT-glöggens bas består av Swedish Tonics prisbelönta tonicsirap, gin, samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar & stjärnanis. En värmande och kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.

Glöggen är tillverkad av naturliga ingredienser i Sverige.

Årets glögg lanserar både med och utan alkohol för att tilltala alla glas.

Gin & Tonic- Glögg
Artikelnnummer: 778559
Alkoholhalt 12 %
50 cl
Pris 169 kr

Alkoholfri Gin & Tonic- Glögg
50 cl
Pris 79 kr (säljs på swedishtonic.com, Designtorget, Cervera & utvalda återförsäljare)

Gin & Tonic-glöggen släpps 1 november på Systembolaget och finns då även tillgänglig för beställning på Systembolaget.se

Serveringsförslag
Glöggen kan serveras både varm och kall.
En varm servering tillför julkänsla i såväl doft som smak. Tillför en extra känsla genom att addera och dekorera med rosmarinkvist, lingon, stjärnanis, kanelstång eller varför inte apelsinzest.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING