”Box Bar står för bag in box – baren är helt tillägnad lådviner. Husets lådvin, det röda, fylliga och prisbelönta lådvinet Fleur du Cap Shiraz/Cinsault/Viognier, är inspiration till såväl middagsmenyn som lokalens dekor. Den som tittar in genom kikhålen på barens fönster ser en röd och ombonad petite lokal, inredd för att skapa värme och atmosfär i novemberrusket. – ””Vi vill överraska, utmana och testa ett helt nytt sätt att marknadsföra oss. Fleur du Cap Box Bar är en hyllning till lådviner, som vi tycker ha fått ett oförtjänt dåligt rykte. Många förknippar lådvin med viner av lite sämre kvalitet och vi vill visa att även högkvalitativa viner kan tappas på box. Dessutom vill vi placera våra produkter i det sammanhang vi tänker oss att de ska förekomma, därför ligger fokuset för Fleur du Cap Box Bar på umgänge, intressanta möten samt god mat och dryck””, säger Staffan Dahlgren, marknadschef på Philipson Söderberg, initiativtagarna bakom Fleur du Cap Box Bar Huset röda lådvin, Fleur du Cap Shiraz Cinsault Viognier, har inte bara inspirerat till lokalens dekor utan även inspirerat till den specialanpassade middagsmenyn bestående av bland annat choucrote med confiterat anklår och ankkorv, torskrygg Bourguignonne och höstrisotto. Som en stämningshöjare bjuds även alla gäster på gratis tapas fram till klockan 19. Meny är framtagen av krögare Douglas Nystrand i samarbete med Philipson Söderberg och grafiken och inredningen är gjord i samarbete med designern Dan Sandström och Hela baletten. Öppettider 6-28 november: Onsdag-torsdag kl. 17-24 och fredag-lördag kl. 17-01. Den 5 november öppnar baren för allmänheten kl 20. För mer information, kontakta Staffan Dahlgren på Philipson&Söderberg”
1,K