I fokus: Nytt från Högberga Vinfabrik – Arne briljerar!

Anders Enquist 11 Sep, 2018
Vin Premium Skörda druvorna i Maremma vid Toscanas kustland, frakta hem druvorna till Sverige i kylbil och vinifiera kalaset i ett garage i Tyresö utanför Stockholm, ja, det är ett minst sagt avigt koncept som en varm och underbar man vid namn Johan Zälle var tillräckligt knäpp för att påbörja 2004. Med sig i denna smått osannolika dröm hade han Per Hallgren. Sedermera öppnade Johan Hjort, ägare till Högberga Gård sina dörrar så att dagens vineri kunde skapas där. Alla tre är idag delaktiga i vinmakandet och till sin assistans har de även önologen Luca Rettondi som vi till vardags hittar på inte ”helt okända” Le Macchiole i Bolgheri. 14 år har nu gått och vi har följt Högbergas viner genom åren och det är förbannat kul att konstatera att de viner som tidigare släppts i år och de som nu släpps den 1:a september känns som bland det starkaste de gjort. Som det så bekant heter: allt går om man bara vill.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet