I fokus: Nytt från Högberga Vinfabrik – Arne briljerar!

Anders Enquist 11 Sep, 2018
Vin Premium Skörda druvorna i Maremma vid Toscanas kustland, frakta hem druvorna till Sverige i kylbil och vinifiera kalaset i ett garage i Tyresö utanför Stockholm, ja, det är ett minst sagt avigt koncept som en varm och underbar man vid namn Johan Zälle var tillräckligt knäpp för att påbörja 2004. Med sig i denna smått osannolika dröm hade han Per Hallgren. Sedermera öppnade Johan Hjort, ägare till Högberga Gård sina dörrar så att dagens vineri kunde skapas där. Alla tre är idag delaktiga i vinmakandet och till sin assistans har de även önologen Luca Rettondi som vi till vardags hittar på inte ”helt okända” Le Macchiole i Bolgheri. 14 år har nu gått och vi har följt Högbergas viner genom åren och det är förbannat kul att konstatera att de viner som tidigare släppts i år och de som nu släpps den 1:a september känns som bland det starkaste de gjort. Som det så bekant heter: allt går om man bara vill.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Rekordförsäljning av alkoholfri öl i Sverige

Whisky och Bourbon Konsumenttrender och utvecklad bryggteknik gör att allt fler svenska konsumenter…
16 Aug, 2019

Förhandsboka Penfolds Collection hos Winefinder

Vin Den 20/9 kl är det Sverigepremiär för Penfolds Collection 2019.…
16 Aug, 2019

Ca'Marcanda startar igång en höst fylld av Gaja

Vin Lively Wines lanserar 2 viner från Ca’Marcanda, Gajafamiljens egendom i…
14 Aug, 2019

Svenskarnas favoritmat på resan

Mat och Restaurang En ny undersökning från eBeach.se avslöjar svenskars matpreferenser på solsemestern.…
13 Aug, 2019
Artikelarkivet