I fokus: Nytt från Högberga Vinfabrik – Arne briljerar!

Anders Enquist 11 Sep, 2018
Vin Premium Skörda druvorna i Maremma vid Toscanas kustland, frakta hem druvorna till Sverige i kylbil och vinifiera kalaset i ett garage i Tyresö utanför Stockholm, ja, det är ett minst sagt avigt koncept som en varm och underbar man vid namn Johan Zälle var tillräckligt knäpp för att påbörja 2004. Med sig i denna smått osannolika dröm hade han Per Hallgren. Sedermera öppnade Johan Hjort, ägare till Högberga Gård sina dörrar så att dagens vineri kunde skapas där. Alla tre är idag delaktiga i vinmakandet och till sin assistans har de även önologen Luca Rettondi som vi till vardags hittar på inte ”helt okända” Le Macchiole i Bolgheri. 14 år har nu gått och vi har följt Högbergas viner genom åren och det är förbannat kul att konstatera att de viner som tidigare släppts i år och de som nu släpps den 1:a september känns som bland det starkaste de gjort. Som det så bekant heter: allt går om man bara vill.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Whisky och Bourbon Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de…
20 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Niklas tipsar: En champagne som flörtar med sinnena, 2009 Alfred Gratien Cuvée Paradis

Vin Det är för mig något speciellt med Alfred Gratien. Delvis…
16 Nov, 2018

Premiär för Koge’s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon Den 7 december lanseras vinnarbidraget från Innis & Gunn’s öltävling…
15 Nov, 2018

Prisregn över Nils Oscar

Whisky och Bourbon Nu är det avgjort vilka som vinner priser i den…
14 Nov, 2018

10 platser kvar till choklad- och portvinsprovning med Duane Dove och Fonseca

Vin Vad passar årstiden bättre än att lära sig allt om…
12 Nov, 2018
Artikelarkivet