I fokus: Nytt från Högberga Vinfabrik – Arne briljerar!

Anders Enquist 11 Sep, 2018
Vin Premium Skörda druvorna i Maremma vid Toscanas kustland, frakta hem druvorna till Sverige i kylbil och vinifiera kalaset i ett garage i Tyresö utanför Stockholm, ja, det är ett minst sagt avigt koncept som en varm och underbar man vid namn Johan Zälle var tillräckligt knäpp för att påbörja 2004. Med sig i denna smått osannolika dröm hade han Per Hallgren. Sedermera öppnade Johan Hjort, ägare till Högberga Gård sina dörrar så att dagens vineri kunde skapas där. Alla tre är idag delaktiga i vinmakandet och till sin assistans har de även önologen Luca Rettondi som vi till vardags hittar på inte ”helt okända” Le Macchiole i Bolgheri. 14 år har nu gått och vi har följt Högbergas viner genom åren och det är förbannat kul att konstatera att de viner som tidigare släppts i år och de som nu släpps den 1:a september känns som bland det starkaste de gjort. Som det så bekant heter: allt går om man bara vill.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet