Hem Vinvärlden I morgon avgörs SM i sommellerie

I morgon avgörs SM i sommellerie

av Livets Goda

Livets Goda fick stjäla några sekunder med Totte Steneby, sommelier på Gondolens Vinbar och Franzén / Lindeberg, som är en av favoriterna i årets tävling. Hej Totte, hur har det gått idag? – Det känns sådär, det var ett svårt teoriprov plus en blindprovning, det är alltid omöjligt att säga hur det har gått innan vi fått resultatet. Totte som tävlar i SM för tredje gången var i final redan i fiol men är betydligt mer förberedd den här gången. – Första året var jag inte ens klar med min sommelierutbildning och sist jag tävlade blev jag förvånad att jag gick till final. I år har jag däremot satsat ordentligt. Uppladdningen har bland annat bestått av träning med sommelierkollegor från Vinkällaren Grappe, Mathias Dahlgren och Franzen / Lindeberg. Vilken typ av övningar har ni fokuserat på? – Förutom rena blindprovningar så har de utsatt mig för olika moment som kan tänkas dyka upp i finalen. Den som vinner SM i år får inte tävla i VM då detta endast går av stapeln vart tredje år, men däremot tävlar den svenska mästaren i år i både nordiska och europeiska mästerskapen i sommelierie. Vem är din största konkurrent om SM-titeln i år? – Det är flera i år som är riktigt duktiga, inte minst Arvid Rosengren som är regerande nordisk mästare. Det kan gå hursomhelst.

RELATERAD LÄSNING