Hem Vinvärlden I Sverige endast för Livets Godas vinklubbsmedlemmar: Exklusiv vertikallåda från Piero Busso, Piemonte

I Sverige endast för Livets Godas vinklubbsmedlemmar: Exklusiv vertikallåda från Piero Busso, Piemonte

av Livets Goda

I samarbete med fina vinfirman Piero Busso i Piemonte och den svenska importören Budbreak, har vi specialkomponerat en vertikallåda beståendes av toppvinet Barbaresco DOCG Gallina från domänen i årgångarna 2011, 2012 och 2013.

Längst ner i denna artikel finner ni även en pdf med artikel som publicerats tidigare i Livets Goda av chefredaktör Anders Enquist som har besökt Piero Busso och träffat Pierguido, som styr skutan i samklang med sin far Piero.

Nebbiolodruvorna i vinet skördas i en 1.3 hektar stor vingård belägen i Neive på 240 meter över havet. Jordmånen är rik på limestone med lera och sand i lagren och åldern på rankorna är mellan 25-50 år. Vinet lagras runt två år i stora ekfat om 2 500 liter och får efter detta vila 6 månader till ett år i butelj innan försäljning.

Vinerna i lådan är eleganta och terroirfasta med tydligt ursprung. Kalkrik jordmån, bra syra, fuktig tobak, viol och blommor i den körsbärsosandes fruktigheten i grundbygget. Sedan byggs det på med Piemonte-melankoli…

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING