Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang ICA Banken lanserar matförsäkring till kortkunder

ICA Banken lanserar matförsäkring till kortkunder

av Livets Goda

Från och med 1 januari 2024 ingår en matförsäkring i ICA Bankens bank- och kreditkort. Det innebär att de kunder som förlorar sin inkomst som följd av längre sjukskrivning eller arbetslöshet får upp till 10 000 kronor i presentkort på ICA och Apotek Hjärtat.

För den som råkar ut för sjukskrivning eller arbetslöshet blir inkomsten plötsligt betydligt mindre än tidigare. Från årsskiftet ingår en matförsäkring i månadsavgiften för ICA Bankens bankkort och kreditkort. Den ger extra trygghet till de kunder som handlar maten på ICA om det oförutsedda händer.

– Den här försäkringen visar på styrkan i ICAs ekosystem. Jag är stolt över att ICA Banken kommer kunna stötta våra kunder när de hamnar i en utmanande livssituation, säger Marie Halling, vd för ICA Banken.

Nivån på ersättningen beror på hur mycket kunden normalt sett handlar för på ICA varje månad. Högsta ersättningsbelopp är 10 000 kronor som utbetalas som ett engångsbelopp i form av ICAs presentkort och kan användas i ICA-butiker och på Apotek Hjärtat.

– Vi vet att det är många som har det tufft ekonomiskt just nu. Att ta ansvar och kunna erbjuda våra kunder en extra trygghet om behovet finns känns därför särskilt bra. Förhoppningsvis bidrar det till att deras vardag blir lite enklare, säger Eric Lundberg, vd för ICA Sverige.

 

RELATERAD LÄSNING